Noves reaccions des de Pineda de Mar i Calella a la presidència de Pere Aragonès

Pere Aragonès prendrà avui possessió del càrrec de president de la Generalitat de Catalunya i s’espera que en les pròximes hores s’acabin de confirmar els noms del seu Govern de coalició entre Esquerra i Junts. Divendres va ser investit com a 132è Molt Honorable de la història de Catalunya, el primer que surt del Maresme, on aquest cap de setmana se l’ha pogut veure en un parell d’ocasions. El mateix divendres a la tarda en l’acte de benvinguda que se li va oferir, amb un to molt informal, a la seva Pineda de Mar, on hi mantindrà la residència; i dissabte a Calella, on va participar a la jornada de donació de sang. Des de Ràdio Calella TV hem recollit diverses reaccions a la seva elecció per dirigir el país en una legislatura marcada per la crisi del coronavirus i la redefinició del projecte independentista.

palacin webLa diputada maresmenca d’Esquerra, Mònica Palacín, ha posat de relleu el caràcter dialogant d’Aragonès com una virtut que serà molt positiva per al nou Govern d’Esquerra i de Junts, i per al conjunt del país.

Ens trobem amb una persona dialogant, que escolta i reflexiona molt, i pren decisions sabent que han d’anar pel bé de la comunitat i del país.

Palacín, que lidera Esquerra a l’Ajuntament de Pineda de Mar, ha reconegut que la negociació amb Junts es va allargar més del que es mereixia la ciutadania, però ha assegurat que el pacte permet encaminar el futur de Catalunya cap a la recuperació de drets individuals i col·lectius, de caràcter social i polítics. I que aquest és el segell que hi posa el partit d’Aragonès.

El que cal ara és mirar cap endavant. Tenim un acord que té en compte el 52% d’independentisme, la voluntat de seguir treballant en contra de la repressió, per l’amnistia i els drets polítics de Catalunya. Però és també un acord que afronta les polítiques socials amb mirada feminista, mediambiental, i de dignificació de les institucions.

Palacín serà aquest vespre a la presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat de Catalunya, en qualitat de diputada del seu grup parlamentari.

carles ferrer webEl president d’Esquerra de Calella, Carles Ferrer, ho haurà de seguir per la televisió, tal com ha explicat ell mateix al programa La Ciutat. Del president n’ha destacat el tarannà dialogant i pactista i ha reconegut el gran repte que entoma el Govern per a la recuperació de la crisi de la Covid.

Han de canviar coses en aquest país. Tenim un reptes majúsculs i s’ha de reconèixer a tothom que ha tirat endavant el Govern perquè els assumeix. Ho fa el Govern i el Parlament davant la crisi mastodòntica de la Covid, que arriba després d’una crisi de la qual encara no ens havíem acabat de recuperar.

amor webL’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, espera que Aragonès dediqui tots els esforços de la seva presidència a recuperar el temps perdut i a solucionar els problemes reals del país, que sovint són els que es pateixen directament a pobles i ciutats. Ha dit que al Maresme són fàcilment identificables i que el seu Govern pensa traslladar-li directament en la reunió que han de mantenir amb ell, ja oficialment investit i proclamat.

Estem preparant una primera reunió amb el president amb una sèrie de demandes que li farem arribar per avançat, i que tenen a veure amb temes com el del tren, l’habitatge, també de seguretat importantíssim, d’ocupació i tot el que té a veure amb l’economia.

Amor voldria que Aragonès deixés de banda el camí de la independència perquè “ha estat i seguirà sent un fracàs”.

A continuació podeu recuperar íntegrament les entrevistes a Mònica Palacín, Carles Ferrer i Xavier Amor al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *