Jan Catà (CUP): “Estem pràcticament al punt que no hi ha bisturís a l’Hospital de Calella”

La CUP presenta una transaccional al Pressupost de la Generalitat, esmenant l’esmena entrada pel PSC, en què demana 250.000€ d’aplicació immediata per a l’Hospital de calella, conscients però que el centre necessita inversions urgents d’un total de 2.500.000€.

La CUP considera «xocant» que la proposta original del Pressupost de la Generalitat de Catalunya no inclogués partida d’inversions per a l’Hospital de Calella, malgrat els reiterats anuncis de millores al finançament del centre anunciades repetidament per la Conselleria.

El regidor de la CUP a Calella, Jan Catà, ha recollit la idea de les paraules pronunciades ahir pel tinent d’alcaldia Josep Torres, on demana que tots els partits polítics «han de fer pinya» per aconseguir més diners per a l’Hospital calellenc, i ha explicat que la seva formació ha entrat al registre del Parlament una transaccional de l’esmena presentada pel PSC, que l’ha criticat amb aquestes contundents paraules: “Sota el meu punt de vista l’esmena dels socialistes es queda fregant el ridícul. Literalment diu que el Govern de la Generalitat, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, preveurà inversions i millores a l’Hospital de Calella. Punt i final. Això no compromet absolutament a res. Són paraules buides. És per cobrir l’expedient. Això no és partir-se la cara per l’Hospital de la nostra ciutat. I nosaltres fem una esmena a aquesta mateixa esmena i hi detallem concretament -amb una feina que hem fet parlant directament amb la gerència de l’Hospital, el Comitè d’Empresa i treballadors de diferents sectors de l’hospital- les inversions necessàries per aquest 2017“.

La CUP té clar que l’Hospital de Calella necessita 2 milions 500 mil euros per cobrir les necessitats més urgents que té. Però dins d’aquestes, n’han detectat les que són, si o si, imprescindibles i extremadament urgents. Per això a la seva esmena transaccional demanen una inversió per al 2017 d’un 10% del total necessari, és a dir 250.000€, d’aplicació immediata, que serveixin per solucionar problemes que la CUP troba inadmissibles, a urgències i al servei de cirurgia ambulatòria. Catà: “És imprescindible una remodelació i ampliació del servei d’urgències. Ja s’ha fet una permuta d’uns terrenys municipals i ja està encaminat. Fer viable això no és difícil i és qüestió de posar-hi diners, tampoc no masses. I hi ha un altre tema, que és que a la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria hi ha problemes seriosos perquè hi hagi instrumental quirúrgic adequat a les intervencions. Estem pràcticament al punt que no hi ha bisturís a l’Hospital de Calella. I això és així i s’ha de dir tal qual perquè és així“.

Catà diu que els equipaments assistencials «estan molt lluny d’on haurien d’estar», i ha comentat, per exemple, que es necessita mig milió d’euros per renovar el sistema informàtic, i un milió i mig d’euros per obres i instal·lacions. Però ara per ara demanen que es destinin 250.000€ per solucionar els dèficits principals, contradits pel fet de poder demanar només aquesta xifra. “Això és el mínim. Som conscients que això no deixa de ser la gestió de les engrunes d’un sistema de finançament de la nostra sanitat que és absolutament insuficient. Ens sap com greu estar aquí lluitant i trencant-nos la cara per 250.000€ quan el que es necessita, com a mínim, a nivell d’urgències, són 2.500.000€. Això són aquestes contradiccions que té la política però n’anem aprenent i ens fan més forts“.

Jan Catà ha comentat que el seu partit ha exposat a l’alcaldessa de Calella aquesta esmena transaccional que presenta la CUP al Pressupost de la Generalitat i que Montserrat Candini s’ha compromès a fer les gestions oportunes perquè pugui ser acceptada per Junts pel Sí.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Jan Catà, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *