Núria Freixas (CUP) proposarà a la resta de regidors que subscriguin la Declaració de Sants

Foto: @JordiTrape

La Declaració de Sants, sorgida de la reunió propiciada per la CUP davant el moment polític que es viu a Catalunya, crida el municipalisme a reivindicar la fi de la repressió, l’amnistia dels presos i represaliats, i el reconeixement del dret a l’autodeterminació. Ahir es va celebrar a Barcelona la trobada de càrrecs electes a la qual, de Calella, només hi va participar la regidora de la CUP, Núria Freixas, qui ha celebrat la nombrosa assistència de representants de formacions com JxCAT, Esquerra o els Comuns, que van ser majoria a la sala. Com va fer abans de la trobada, Freixas s’ha compromès a traslladar el text consensuat a la resta de regidors de l’Ajuntament de Calella perquè s’hi puguin subscriure.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Freixas ha aclarit que la trobada tenia un objectiu donar una resposta del municipalisme davant la situació d’emergència nacional. Espera que rebi el suport d’altres regidors del plenari calellenc.

Com a CUP Calella passarem aquesta Declaració de Sants a tots els electes de Calella perquè s’hi sumin. Es va parlar d’una possible segona trobada que pugui ser impulsada per altres partits polítics, perquè no és una iniciativa partidista sinó una resposta immediata i necessària.

Ha aclarit que la trobada no ha pretès substituir les funcions que tindrà l’Assemblea de Càrrecs Electes que ha d’impulsar el Consell per la República. Aquest va ser el motiu pel qual les direccions de JxCAT i Esquerra van advocar per no assistir-hi. Amb tot, Freixas ha constatat que la majoria dels representants electes que hi van anar no eren de la CUP.

Dos terços dels assistents no eren de la CUP, i justament per això es va aconseguir l’objectiu de teixit aliances en la transversalitat (…) Molts representants de JxCAT, Esquerra o els comuns que van prendre la paraula van explicar havien rebut trucades indicant-los que no anéssin a la trobada.

El text consensuat emplaça al municipalisme a reclamar l’amnistia pels represaliats i l’alliberament dels empresonats, l’autodeterminació i la reivindicació i el reconeixement dels drets i les capacitats de les institucions catalanes, i si cal des de la desobediència.

Freixas ha posat de relleu que també es fa una crida internacional a donar solució al conflicte polític.

També es fa una crida a tots els càrrecs electes d’Espanya i França, extensiu a nivell internacional, per crear una taula internacional per l’amnistia i la llibertat i l’autodeterminació que permeti desbloquejar la situació actual. Per últim, es fa una crida a la mobilització continuada.

També es demana la retirada dels cossos policials i de l’exèrcit espanyol, així com la dissolució de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra.

La regidora de la CUP de Calella ha celebrat la gran mobilització que hi va haver la setmana passada a la ciutat en resposta a la sentència del judici del procés. Ha explicat que les forces independentistes de l’Ajuntament de Calella estan permanentment en contacte i que fruit del treball conjunt amb d’altres entitats i organitzacions hi poden haver-hi noves accions.

Al marge d’això, i com a partit amb representació al Ple de l’Ajuntament de Calella, els cupaires avancen que seguiran exigint el trencament del pacte entre Junts per Calella i el PSC, que qualifica “d’intolerable” i que assegura que governa a Calella amb la col·laboració de Ciutadans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *