Calella, cap per avall pel pas del temporal

Els treballadors municipals, Policia Local i Bombers treballen des de primera hora a contrarrellotge per restablir la normalitat del dia a dia a la ciutat. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha fet una avaluació dels danys en una entrevista al programa La ciutat, on ha assenyalat que la caiguda d’arbres a la via pública, inundacions en passos soterranis i edificis municipals -com el recent inaugurat Can Saleta-, i despreniments de façanes són les principals afectacions que s’han registrat a la ciutat. En vies de restablir-se el subministrament elèctric als 2.003 abonats que porten des d’ahir a la nit sense llum.

El temporal d’aigua i vent s’ha emportat per davant arbres, contenidors i senyals de la via pública; en una imatge que s’ha reproduït aquest dimecres en poblacions del litoral de Barcelona i Girona per on ha passat la llevantada. El Servei Meteorològic del Maresme refereix registres de pluja de gairebé 100 litres per metre quadrat a la comarca i vents de més de 100 quilòmetres per hora.

En l’avaluació dels desperfectes que s’han ocasionat, el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha destacat la caiguda d’arbres per diversos punts de la ciutat. També ha mostrat la seva preocupació per despreniments de façanes en carrers del centre urbà.

Bàsicament són arbres caiguts per tot Calella: al Passeig Manuel Puigvert han caigut quatre palmeres, un arbre al cementiri, un que tallava el carrer Anselm Clavé… També algun despreniment de façana d’edificis que ha motivat la intervenció dels Bombers, que treballen al carrer Sant Josep, tot i que tinc constància d’algun despreniment important al carrer Església (…) Ha caigut un arbre força gros al PP1, ha desarrelat, i fins i tot ha acabat aixafant un cotxe que hi havia aparcat a la vorera.

Tot i que no és el seu àmbit competencial, el responsable municipal ha reconegut que s’haurà de fer alguna actuació per garantir la seguretat dels elements estructurals dels edificis.

Des de Territori s’haurà de demanar que tots els edificis tinguin la inspecció tècnica passada, que és el que requereix la Generalitat, per garantir-nos que estan en bon estat.

A resultes de l’aiguat, s’han tancat els passos soterranis de Bartrina i Sant Joan i s’ha prohibit l’accés a la Riera Capaspre i al Rierany dels Frares, per on l’aigua ha arrossegat contenidors i arbres. El tinent d’Alcaldia de Serveis de Públics ha indicat que aquesta ha estat la zona on s’han concentrat les principals incidències.

Aquell tros és el que ha sigut més afectat: ens ha arrencat rètols, un contenidor de paper ha saltat el mur del pàrquing de Les Palmeres i ha xocat contra dos cotxes. Aquella zona d’allà és el que ha patit més.

A la zona de la platja, mobiliari urbà que ha voleiat, cotxes aixafats i una de les guinguetes clarament perjudicada. Les ratxes de vent s’han emportat part de la lona que la cobreix.

Fa poca estona he parlat amb els empresaris i els he dit que primer ho han de reparar i després mirarem quines responsabilitats hi té cadascú. La lona tenia garanties per cops de vent de 115 o 120 quilòmetres, s’haurà de veure.

Els Bombers seguien treballant intensament aquest matí per bombar l’aigua en baixos i soterranis que han quedat inundats. També n’ha patit les conseqüències Can Saleta, l’edifici municipal que s’acaba d’inaugurar i que acull les dependències de Promoció Econòmica, Igualtat, Joventut i Solidaritat i Cooperació.

És un edifici que està al nivell més baix de carretera. Ens hem trobat allà amb l’arquitecte municipal que ho està valorant. Es faran interceptors més grans perquè les fulles que han baixat del pàrquing dels treballadors de l’Hospital han tapat els embornals i per això ha entrat aigua. Amb una petita actuació ho podrem resoldre.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics s’ha queixat enèrgicament de l’atenció que els ha donat Endesa, amb qui a mig matí no havien aconseguit contactar-hi per saber quan es podria restablir el subministrament als 2.003 abonats sense llum que des d’anir hi havia a les illes de cases compreses entre la Riera Capaspre i el Far.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.