La Cobla Sant Jordi inaugurarà el festival coral internacional “Canta al Mar”

El festival coral internacional “Cant al Mar” arrencarà demà a la Fàbrica Llobet-Guri amb la presència de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona que inaugurarà el festival. La tradicional cercavila, no es suspèn i enguany es farà a l’interior de la fàbrica Llobet, davant la previsió meteorològica. A la nit es farà el concert d’inauguració a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau.

Davant la previsió de pluja s’han fet alguns canvis en la programació de la vuitena edició del festival coral internacional “Canta al Mar”. Així ho han anunciat aquest matí en la roda de premsa de presentació els organitzadors del festival. Marc Moreno, director de Relacions Internacionals d’Interkultur i director de viatges Tauro, anunciava que no tenen previst suspendre cap acte.

Suspesa cap, canvi d’ubicació sí. El que era la cercavila es farà dins la Fàbrica Llobet. Tenim organitzat una cercavila en petit. Com hem de tenir un pla B, doncs tenim diferents ubicacions pels concerts de l’Amistat com l’església, la capella de Santa Julita i Sant Quirze, l’Espai Caixa, totes aquestes ubicacions es faran servir si no podem fer els concerts a les places.

La inauguració del festival, que enguany es farà a la fàbrica Llobet-Guri, comptarà amb la presència dels 34 cors de 18 nacionalitats diferents i amb la col·laboració de la cobla de Sant Jordi Ciutat de Barcelona, els que interpretaran el nou himne del festival “Canta al Mar”. Així ho explicava el director artístic del festival, Òscar Boada.

Aquest any tindrem la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la que és probablement la millor cobla de Catalunya, acompanyarà la cerimònia amb música de sardanes, i a la vegada amb una creació que hem fet modestament jo, un himne anomenat cant al mar que cantaran els cors i la cobla acompanyara instrumentalment.

Dijous començaran les competicions, serà a les 11h a l’església i a les 14h a la Sala Mozart. També hi haurà tres concerts de l’Amistat: a les 11h, a les 17h i les 19h, encara pendents de saber-ne l’ubicació definitiva. Serà també dijous quan arribi un dels esdeveniments més esperats, el concert de la Música i la Llum a la parròquia a les 10 del vespre. L’alcaldessa Montserrat Candini en destacava la rellevància que té l’acte per molts calellencs.

L’església, la proposta de la llum, les veus, la música, el propi espai de reflexió i serenor…i el que ens transporta amb la música. Estic molt contenta, convidar a tots els ciutadans que no es perdin cap acte, i és una manera de retornar aquests 2.000 cantaires que confiïn en la nostra ciutat després de 8 anys.

Divendres continuen les competicions a la Sala Mozart, i de nou els concerts de l’Amistat a la Fàbrica Llobet. Divendres tancarà amb un dels altres moments més estel·lars del festival el concert de Jazz i Pop a la Sala Mozart. Dissabte continuaran les competicions al matí i a la tarda arribarà la cerimònia d’entrega de premis a la Fàbrica Llobet-Guri.
El festival clourà diumenge amb la missa a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *