Òmnium Cultural Montnegre vol crear una territorial pròpia

Òmnium Cultural Montnegre està fent les gestions per separar-se de la territorial del Maresme i crear una territorial de l’Alt Maresme i la Selva. Les diferències en les necessitats de les dues sectorials és una de les causes d’aquesta decisió.

Ho ha comentat avui el portaveu d’Òmnium Cultural Montnegre, Jaume Planas, a la tertúlia del programa La Ciutat.

“Quan Òmnium tenia 15.000 socis i tenia les seves tres potes, llengua, cultura i país, avui hi ha una altra pota que és cohesió, va anar treballant per mantenir aquestes tres potes. Avui el tema país s’ha desbordat, Òmnium ha liderat, és un dels moviments que lidera, i ha tingut un creixement, la gent del país confia en Òmnium i s’hi ha fet socis. Aquella estructura que hi havia l’hem d’adequar, hem d’anar transformant-la, l’hem de fer créixer, però primer s’ha de seure, s’ha de debatre i s’ha de dir com estructurem per poder arribar més, la ciutadania confia en nosaltres, com hi podem arribar més? I en això estem treballant”

Planas considera que Òmnium Cultural Montnegre és capaç de gestionar una nova territorial i que el següent pas és demanar el permís de la secció nacional d’Òmnium.

“Des d’aquí penso que hem fet una feina determinada i hem dit ens veiem capaços de fer un pas més endavant. Els voluntaris ens veiem capaços i anem a demanar a la nacional tirar el projecte una mica més del que havíem fet fins ara”

Òmnium Cultural Montnegre i la secció nacional de l’entitat tenen prevista una reunió a finals del mes de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *