Els Minyons de Terrassa venen a mantenir Calella com a “plaça de nou”

Foto: Tino Valduvieco

Els de la camisa lila-malva tenen previst aixecar a Calella un 3d9, i completar l’actuació amb dos castells de vuit, un 2d8 i un 5d8.

Calella té l’honor casteller de ser “plaça de nou” gràcies a les actuacions que hi ha fet els darrers anys la colla Castellera dels Minyons de Terrassa, i aquest any tot sembla indicar que es repetirà la fita de veure almenys un castell de nou pisos fet per la colla vallesana.

csssylvxeaays4b-jpglargeAlbert Pérez Martí, cap de colla dels Minyons de Terrassa, ha volgut ser prudent i ha dit que la seva intenció és no sobrecarregar els castellers amb grans construccions, en vistes a que diumenge 25 actuen a la Mercè de Barcelona i allà si que hi volen fer grans castells de 9 i 10 pisos. El que facin a Calella dependrà, també, de com vagin els assajos previs aquests dies.  “Aquest any aquesta actuació ens ve molt marcada perquè l’endemà tenim l’actuació de la Mercè, on hi hem posat molt èmfasi, estem preparant-la per fer una actuació molt potent i evidentment a Calella vindrem a fer grans castells però pensant una mica en l’endemà. Però som conscients de la plaça on anem i que els últims dos anys hi hem fet castells de nou, i una mica la idea inicial seria -si no canviessin els plans- les coses haurien d’anar al voltant d’un 3d9, 5d8, 2d8, i el pilar ja veurem si de sis o de set. Aquesta seria una mica la idea inicial però també vull veure com van els assajos aquesta setmana i la gent que som a plaça“.

Pel que fa a l’espai i a la diada castellera calellenca, Albert Pérez Martín ha reconegut que Calella és una bona plaça, amb bon ambient i bons amfitrions. “Les ganes són de venir-hi, i nosaltres hem apostat fort per aquesta diada, ens acullen amb molt carinyo, la plaça és molt agraïda. És una plaça d’aquelles que dóna gust actuar-hi“.

Recordem que la Colla de Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots, arriben en bona forma a la Diada Castellera de la nostra ciutat, i amb la gran pinya que tenen gràcies als Minyons, intentaran aixecar els principals castells de la gamma de set, concretament el 4 de 7, un 3 de set amb agulla, i un 5 de 7, que seria el primer que aconsegueixen en la seva història.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *