Òmnium Cultural premia la creativitat literària d’infants i joves del Maresme

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, envoltat dels guanyadors de l'última edició del Premi Sambori
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, envoltat dels guanyadors de l'última edició del Premi Sambori

Òmnium Mataró-Maresme ha convocat una nova edició dels premis de literatura infantil i juvenil que s’engloben dins la festa d’El Tinter de les Lletres Catalanes. Són el Sambori Òmnium de narrativa i el Pissiganya de poesia, dirigits a alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius d’escoles i instituts de la comarca. La convocatòria es fa a través dels centres educatius i l’entitat anima als professors a fer-hi participar als alumnes.

El president d’Òmnium Mataró-Maresme, Carles Estapé, ha dit que l’objectiu és promocionar la llengua i fomentar la creativitat literària dels alumnes. El termini per presentar-s’hi acaba el 2 de febrer.

“Al Maresme deunidó l’acceptació que hi ha, és un premi que s’estén i al qual hi participen més escoles. Cal assenyalar que el Premi Sambori es va iniciar al País Valencià per una fundació que porta el mateix nom i Òmnium s’hi afegeix posteriorment, fent que el premi tingui un abast, pràcticament, de tots els Països Catalans”, ha indicat Estapé.

La tercera edició de la festa d’El Tinter reconeixerà els guanyadors dels dos premis literaris en una gala que tindrà lloc el 26 de maig al Casinet d’Hostafrancs, a Barcelona.

Una allau de nous socis en els últims cinc anys

Llengua, Cultura i País són els tres eixos de treball que ve realitzant Òmnium Cultural des de la seva fundació. La tercera és la que li ha atorgat un paper protagonista en els fets socials i polítics dels darrers temps, i per aquesta participació activa en la defensa del país el seu president, Jordi Cuixart, porta 99 dies privat de llibertat. “Òmnium no ha abandonat ni ho farà mai els seus eixos de treball, al contrari, els recuperarem amb força: defensa de la llengua, promoció i defensa de la cultura i de la cohesió social al país”, ha afirmat Estapé.

Una acció que li ha servit per eixamplar la base social de forma espectacular: en cinc anys ha multiplicat per quatre el nombre de socis i sòcies. “Portem uns anys de creixement: el 2012 teníem poc més de 24.000 socis i ara estem a més de 96.000. Per desgràcia hem hagut de patir l’empresonament del nostre company Jordi Cuixart, perquè encara sigui més important”, ha lamentat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat