Onada de calor a la vista

El Servei Meteorològic del Maresme preveu que dijous es puguin registrar temperatures de fins a 35 graus a les poblacions interiors de la comarca i que també s’intensificarà la sensació de xafogor a les del litoral. El període d’altes temperatures s’allargarà ben bé una setmana, amb màximes que rondaran els 30 graus i mínimes de nit que també aniran a l’alça.

El Procicat ha activat el pla per onada de calor davant les previsions de temperatures altes que es podran registrar a partir d’aquest dimecres i fins diumenge o dilluns, que seran molt més acusades a les comarques interiors. Al litoral, després del pic de calor, baixaran fins als 30 graus, però amb una sensació de xafogor molt alta.

Els mapes del temps indiquen que les pròximes jornades seran assolellades, i que també pujaran les temperatures de nit, que aniran dels 20 als 24 graus, fent més difícil la conciliació del son i el descans.

predicció calella

En aquest context, s’aconsella evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació, beure molta aigua, portar barret i roba lleugera, i fer una especial atenció a les persones que treballen a l’aire lliure, la gent gran i la mainada.

onada de calor

 

L’ONU alerta que el canvi climàtic és irreversible

Missatge preocupant del Grup Intergovernamental d’Experts per al Canvi Climàtic de les Nacions Unides, que ha confirmat que els efectes de la crisi climàtica s’intensificaran i seran més freqüents. Això es traduirà a Catalunya amb temporals marítims més forts, sequeres més llargues i onades de calor més intenses.

La conca mediterrània serà una de les zones més perjudicades de l’escalfament global del planeta. Tan sols una reducció dràstica i ràpida dels gasos d’efecte hivernacle pot evitar la crisi que preveu l’informe redactat per la principal autoritat mundial en la matèria, que reclama un canvi de rumb brusc en les polítiques mediambientals. Ara per ara, la UE, els Estats Units i més països occidentals s’han compromès a cercar la neutralitat climàtica –emetre el diòxid de carboni que els boscs i oceans són capaços d’absorbir– abans de l’any 2050.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *