Oncolliga surt al carrer amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de mama

Paradeta informativa en ple carrer Església perquè tothom prengui consciència de la importància del diagnòstic precoç en els casos de càncer de mama. Oncolliga Calella ha sortit al carrer per fer-ne campanya, avui que es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i a molta gent lluiex el llaç rosa a la solapa. És el color amb el que s’iluminarà la façana de l’Ajuntament de Calella, aquesta nit, per tancar el programa d’activitats preparades.

Maria Pera, d’Oncolliga Calella, ha fet èmfasi en l’autoexploració i el diagnòstic precoç, també en els homes, on la prevalença de la malaltia és molt menor però cada any se’n detecten casos.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Salut convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys. Cada any, en aquest programa de cribratge es conviden unes 430.000 dones i, d’aquestes, hi participen un 65%.

Les estimacions més recents indiquen que l’any 2022 es van diagnosticar 5.497 casos a Catalunya, que corresponen al 30% del total de tumors diagnosticats en dones aquell any. La seva taxa bruta d’incidència a Catalunya és de 138 casos per cada 100.000 dones. Pel que fa a la mortalitat, s’ha estimat que a Catalunya durant el 2022 van morir 1.091 dones, suposa el 18% del total de morts per càncer en dones a Catalunya. I en quan a la supervivència de les pacients de càncer de mama, als 5 anys després del diagnòstic, és del 89%.

A la parada que ha muntat al carrer Església, Oncolliga hi ven productes de merxandatge. La novetat d’enguany, una bossa de tela estampada amb il·lustracions de diferents formes de pits.

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’Espai Caixa ha organitzat una conferència a càrrec del doctor Pere Puig, president de l’Associació de Facultatius Sèniors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Serà a la seu de l’entitat, a les 18h. Com a cloenda de la jornada, la façana de l’Ajuntament de Calella s’il·luminarà de color rosa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.