Candini i els partits polítics valoren les celebracions del cap de setmana

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, durant el programa d'ahir de Radio Calella Televisió

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 37ª Fira de Calella i l’Alt Maresme sota el lema «Illes Balears, essència mediterrània». L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha destacat la feina de totes les persones que han treballat per aconseguir que la fira tingui, segons ella mateixa afirma, un segell de qualitat.

«És una feina molt laboriosa, que tot just es comença pràcticament al cap d’un mes de quan s’ha finalitzat i, per tant, la meva valoració és molt positiva. Molta gent ens ha dit aquests dies que hem tingut la oportunitat i que hem estat en els diferents espectacles tant en el marc de la fira com en el conjunt com en el conjunt de les diferents coses. I no cal dir, sobretot, que aquest tipus de treball sense la tasca de la comissionada, la Ruth Martínez, seria molt difícil que pogués tenir aquest segell de qualitat que al meu entendre, el té»

Montserrat Candini ha explicat que la fira ha tingut un cost de 165.000€. Del conjunt del pressupost públic, l’alcaldessa ha dit que a cada calellenc li ha costat 3€.

La fira s’ha celebrat en el marc de la Festa Major de la Minerva. L’alcaldessa ha ressaltat el gran nombre d’activitats per gent de totes les edats, la consciència de la gent en relació a l’alcohol a les barraques i el bon temps del cap de setmana.

Montserrat Candini ha declarat que la situació política que viu Catalunya aquests dies arrel del referèndum de l’1 d’octubre “ha donat major dimensió a l’ànim col·lectiu que es percep d’una gran festa” reivindicant, així, la visió de la democràcia com una gran festa.

L’alcaldessa també s’ha manifestat sobre les concentracions que han tingut lloc de manera espontània durant tot el cap de setmana.

«Jo crec que el que ha fet és, diguem-ne, donar major dimensió a aquest ànim col·lectiu que es percep d’una gran festa. És a dir, el fet de reivindicar que el dia 1 d’octubre puguem votar està esdevenint un acte col·lectiu, un acte social, d’harmonia, de festivitat i que de la manera més tranquil·la com ha sigut avui a la plaça de l’Ajuntament amb el motiu també amb la trobada de la concentració dels geganters de manera espontània tothom anava dient ‘Volem votar, volem votar’ i que hi hagin urnes no?»

ERC, PSC i ICV també hi diuen la seva

ERC celebra l’elecció d’un territori dels Països Catalans com a convidat a la mostra d’enguany. Cristina Gómez és la portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Calella.

«Tenir l’oportunitat que els germans de les Illes vinguin a explicar la seva identitat, que passa per la seva gastronomia, música, literatura; tota la seva riquesa en el conjunt. És un tastet al qual ens ha permès la Fira»

Des del PSC, el segon tinent d’Alcaldia, Josep Torres, també qualifica d’encert l’elecció de les Illes Balears per al monogràfic d’aquesta trenta-setena edició. Ha posat de relleu l’aproximació amb la seva identitat cultural i lúdica; i ha destacat el treball fet per la responsable de Fires de l’Ajuntament de Calella.

«Ens ha enriquit molt el que ens han portat des del punt de vista cultural i gastronòmic, que ens apropa una mica més aquesta terraTenim una fira amb molta qualitat, per la feina que ha fet la regidora Núria Parella. Fruit d’això és aquesta Fira. La gent en farà la seva valoració, i com a govern, hi estarem amatents perquè si alguna cosa s’ha de canviar, fer-ho»

La lectura més crítica de la Fira l’ha fet el regidor d’ICV. Sebastián Tejada considera imprescindible reformar-la i donar-li nous aires de cara a futures edicions. Avança que el seu partit ho inclou dins les seves prioritats en termes electorals.

«És igual que sigui Illes Balears o Praga o Dublín. El format és repetitiu, no deixa res a la ciutat, no hi ha innovació, i segueix sent una fira comercial on no entra el comerç local; i essent la Fira de Calella i l’Alt Maresme, la resta de municipis no hi tenen cap cabuda. Si l’any que ve  l’equip de Govern Municipal no fa alguna cosa, en el nostre programa electoral hi anirà una reforma seriosa de la fira»

En paral·lel a la celebració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, la ciutat ha viscut sortint al carrer la Festa Major de la Minerva. Arrencava divendres amb el pregó al·lusiu al vint-i-cinquè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, i donant protagonisme al balcó als dos portadors de la torxa olímpica per Calella, el 15 de juny del 1992.

Aquest va ser un dels actes en què es va produir manifestacions relatives a l’actual situació política al país i la cita del referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, des d’ERC es considera lògica que l’excepcionalitat del moment s’hagi fet evident aquests dies. Ho ha dit la líder republicana, Cristina Gómez.

«Una vegada més la FM i la Fira són mostres de participació ciutadana a l’espai públic, de forma pacífica, festiva i amb el màxim respecte de tots cap a tots. Si volguéssim aconseguir les coses perquè sí, sense escoltar la gent, utilitzaríem altres fórmules no treballant, com fem, per posar les urnes als nostres pobles»

Els actes populars, que un any més han fet sortir els calellencs al carrer i gaudir dels dies de festa en comunitat, són el millor exemple, segons el PSC, que la Festa Major ha tancat una nova edició exitosa.

«El que pretén el govern és que la gent es diverteixi. Per això, sobretot, ha sigut un èxit són les Barraques, i això fa viure molt la Festa Major. També els actes tradicionals, amb èxit de públic. Al PSC no li sembla mai malament que la gent s’expressi. Tothom és lliure de pensar i dir-ho públicament. Res més a dir»

Des d’ICV es subratlla l’encert de les propostes adreçades al públic infantil i familiar. Per exemple, la fira d’atraccions que ha funcionat a l’aparcament de Renfe. Amb tot, l’ecosocialista Sebastián Tejada convida els partits a reflexionar, justament, sobre l’impacte que la política nacional ha tingut en les activitats populars.

«Potser hem permès una impregnació excessiva de les motivacions polítiques d’ara, i em preocupa que alguns ciutadans s’hagin pogut sentir exclosos. Les autoritats sobretot haurien d’haver sigut més curosos, però en definitiva està passat, que l’any que ve hi hagi un ambient més relaxat i no hagi la possibilitat que ningú s’hagi pogut sentir incòmode»

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *