Pineda de Mar pren la iniciativa davant l’augment d’accidents de trànsit amb senglars

L’accident mortal de principis de febrer al vial d’accés a la C-32 ha estat el detonant. Un professor de l’Institut Joan Corominas de Pineda de Mar va perdre la vida i altres tres persones van resultar ferides en el xoc frontal causat per la irrupció d’un porc senglar. El cas és que en els dies següents es van tornar a produir episodis de risc per la presència d’animals a les zones de circulació de vehicles. El consistori pinedenc va sortir immediatament i pública a denunciar la problemàtica; ara, introduirà un punt específic per abordar-la a la junta de seguretat local que ha convocat per dimecres de la setmana vinent. És un espai de reunió, anàlisi i plantejament d’actuacions, en la qual hi participen els cossos policials i d’emergències que intervenen al municipi. La primera tinent d’Alcaldia Sílvia Biosca ha explicat a Ràdio Calella TV que compartiran després els resultats a les poblacions veïnes perquè – tal com assenyala – la problemàtica és conjunta i així ha de ser també la reivindicació perquè s’hi posi solució.

Pineda de Mar ha preguntat al Departament de Territori per les actuacions que s’estan duent a terme per minimitzar el risc d’accidents de trànsit amb animals implicats però, mentrestant, analitzarà la problemàtica – que va en augement – durant la Junta de Seguretat Local que celebrarà dimecres vinent.

La primera tinent d’Alcaldia, Sílvia Biosca, apunta que es podria millorar la il·luminació del vial on va tenir lloc el sinistre mortal de principis de febrer. Reconeix que posar-hi barreres per impedir-ne la irrupció seria més complexe.

Fer un tancament perimetral de la via és molt complicat, però estem per asseure’ns a la taula i buscar solucions a una problemàtica que és compartida. Som conscients i coneixedors de molts accidents relacionats amb els porcs senglars i amb conseqüències fatals i tràgiques.

El consistori abordarà la problemàtica en la pròxima junta de seguretat local. La població està especialment sensibilitzada per la mort d’un professor de l’Institut Joan Corominas, veí de Mataró, a principis de febrer, que va commoure tota la comunitat educativa.

Segons Biosca, els resultats de l’anàlisi que se’n faci es compartirà amb la resta del territori, que també n’està directament afectada, per fer força a l’hora de reclamar solucions a les administracions responsables.

Sols serà impossible perquè és una problemàtica compartida amb Calella, evidentment, però també amb poblacions com Malgrat de Mar i Santa Susanna. Per tant, després de la Junta de Seguretat Local la intenció és compartir l’anàlisi i plantejar accions conjuntes.

Segons un informe dels Mossos d’Esquadra, durant l’any passat, al Maresme es van registrar 103 accidents viaris. Els sinistres amb senglars implicats es produeixen a partir de les sis de la tarda i la corba arriba al pic a les onze de la nit. La majoria es concentren entre octubre i desembre.

Per intentar pal·liar aquestes situacions de perill, el Servei Català de Trànsit té previst instal·lar al llarg del 2023 detectors d’infrarojos que s’implantaran en les vies on normalment creua la fauna salvatge. Un sistema que s’activarà amb el pas dels animals emeten senyals lluminosos per alertar els vehicles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *