L’Escola Pia dona el tret de sortida aquest mes de maig als actes de celebració del seu bicentenari a Calella

L’ Escola Pia celebrarà els seus 200 anys d’història amb tot un seguit d’actes oberts a la ciutat. Entre els seus objectius hi ha el de propiciar el fet que s’hi retrobin els ex-alumnes del centre i que els calellencs i calellenques puguin formar part de la celebració.

Els actes comencen el 4 de maig amb una jornada de Portes Obertes a Primària on es tractarà d’un dels projectes més innovadors que es fa al centre, el Sumem.
Es tracta d’un projecte que ha suposat un canvi de dinàmiques de treball, tant entre els alumnes com entre el personal docent. Els alumnes treballen per itineraris i en equip i cadascú aporta al el grup les seves aptituts. Una bona manera de treballar continguts i alhora aprendre educació emocional. Una manera de treballar que volen explicar a tothom.
La directora, Marisa Romero, diu que és projecte del que estan molt orgullosos.

Està canviant la manera de treballar a les aules, està canviant la manera de relacionar-se els professors, la manera de relacionar-se els alumnes. Amb totes les dificultats que té implementar un projecte d’innovació global, de centre. Té les seves dificultats però és un orgull veure la manera com es relacionen els alumnes entre ells i com el professorat ha canviat la manera de treballar i els equips docents , els equips de professors són cada vegada més cohesionats i més potents

El responsable de comunicació i professor del centre, Christian Negre, fa referència a com a fet canviar aquest projecte les dinàmiques entre els professors a les aules.

Una de les coses que sorprèn és que en una classe et pots trobar diversos docents a la vegada i cadascun d’aquests docents, una cosa que sobta si vens de la vella escola en la que hi havia un veu vertical que indicava en tot moment. Aleshores els alumnes en tenir dos referents o tres referents, que pot passar a la vegada, veuen que hi pot passar que l’ opinió d’ un és pot complementar amb l’opinió de l’altre o fins i tot poden haver-hi certes discrepàncies

Els actes continuen el dia 25 de maig amb una jornada pedagògica en la qual pensen aplegar fins a 1000 docents d’arreu de les Escoles Pies de tot Catalunya. El 28 de maig es convidarà els alumnes de 6è de primària i Primer d’ESO de les totes les escoles de Calella a una jornada esportiva interescolar i l’ 1 de juny se celebrarà el partit del bicentenari de Volei entre l’Escola Pia i el Barça.
El 7 de juny hi haurà un festa de la comunitat educativa de l’escola amb participació de les llars d’infants de la ciutat amb una actuació d’un grup per als més petits.
El 14 de setembre hi ha prevista una gran trobada d’alumnes, ex-alumnes i persones vinculades a l’escola Pia els darrers anys amb voluntat que es retrobin.
A l’octubre es farà un Scape-room a l’escola on hi podrem participar alumnes, ex-alumnes i la ciutadania en general. La cirereta de les celebracions d’aquests 200 anys d’història de l’Escola Pia la posarà una Nit de Por que es farà al centre del carrer Sant Pere el mes de novembre i que serà obert a tothom que vulgui.

Podeu veure l’entrevista que els hi hem fet aquest matí al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV a Marisa Romero, directora de l’Escola Pia, Marta Garcia, directora acadèmica de Primària, i Christian Negre, professor i responsable de comunicació, aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *