Participació calellenca a l’Oncoswim a benefici de la investigació sobre el càncer de mama

L’equip de relleus LamardeBé, amb la calellenca Ester Juanola, nedarà a l’Oncoswim, una travessia solidària en aigües obertes per la Costa Brava per recollir fons per a la investigació del càncer de mama triple negatiu, que representa el 20% dels diagnòstics i afecta principalment dones joves. Es caracteritza per ser molt agressiu. L’objectiu és contribuir a la recerca que estan fent les doctores Teresa Puig i Gemma Viñas, del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques de la Facultat de Medicina de la UdG, en col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia, centrada en trobar nous tractaments que ajudin a les pacients. La prova tindrà lloc el dissabte 27 de maig i es disputarà entre l’Estartit i Calella de Palafrugell, amb una distància de 30 quilòmetres. La recaptació de les inscripcions es destinarà a finançar l’estudi clínic. S’ha de fer una aportació mínima de 600 euros.

La vintena d’equips inscrits a l’Oncoswim estan fent campanya per arribar al mínim de 600 euros que costa la inscripció, diners que es destinaran a finançar la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu que duen a terme dues investigadores del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona.

Nedaran els 30 quilòmetres que separen l’Estartit i Calella de Palafrugell. La calellenca Ester Juanola ho farà amb l’equip de relleus LamardeBé, compartint el dorsal número 5 amb els seus companys Anna Fontanet, Christophe Gombert i Josep Giménez. Expliquen que l’objectiu de la travessia en aigües obertes és el que els dona força per entomar aquest repte esportiu.

L’objectiu que ens uneix és col·laborar amb la causa. Tots sabem que el càncer és una malaltia que pot afectar a tothom, que gairebé a totes les cases hi ha algun cas, i això ens dona empenta per posar-hi tota la nostra energia.

Ester Juanola i Josep Giménez han presentat aquest matí a La Ciutat la iniciativa que han engegat per pagar la inscripció a la prova i, si pot ser, complementar-ho amb un donatiu. Han dissenyat unes bosses de tela de color blau marí, estampades amb el logotip de l’equip, que venen a canvi d’un donatiu. Pel moment porten recaptats 580 euros.

Aquestes bosses les estem venent per només 6 euros. Vam anar a parlar amb Oncolliga i s’ha prestat a donar-nos un cop de mà, però fem una crida a les botigues que vulguin vendre-les. Es poden posar en contacte amb nosaltres per Instagram i les farem arribar.

L’Oncoswim és un prova esportiva i solidària de natació en aigües obertes organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Natació Radikal Swim que el pròxim 27 de maig del 2023 arribarà a la sisena edició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *