Participatius 2021: Vota per instal·lar càmeres de videovigilància en zones poc concorregudes

passos soterranis web2

Les votacions per als Pressupostos Participatius del 2021 estan en marxa, fins el 13 de desembre, presencialment al punt fixe de l’Ajuntament i a la urna mòbil que recorre diferents indrets de Calella. Hi ha quatre propostes i una d’elles té per objectiu lluitar contra la inseguretat per mitjà de l’ús de la tecnologia. L’ideòleg és un dels habituals de la convocatòria, Joan Alcaraz, que ha explicat a Ràdio Calella TV que la seva voluntat seria desplegar una xarxa de càmeres de videovigilància que cobreixin zones poc concorregudes.

El mapa de videovigilància que ha dissenyat Alcaraz incorpora des de carrers allunyats del centre, la zona dels Apartaments Codina, pàrquings públics, passos soterranis o, fins i tot, el Passeig Manuel Puigvert. A més de les places Catalunya i Lluís Gallart, per exemple.

Ha explicat que va començar a madurar el projecte el passat mes d’abril, quan va presenciar el robatori a un matrimoni de gent gran de Barcelona quan entraven en un dels passos que connecta el Passeig de Garbí i el Passeig de les Roques, a la zona turística.

Planteja que la mesura doni suport a la tasca que realitzen els cossos policials, qui entén haurà de gestionar les imatges que les càmeres registrin. “Que la tecnologia arribi allà on no pugui la policia”, ha dit Alcaraz.

Un projecte que està pensat perquè s’executi amb la totalitat de la partida que l’Ajuntament de Calella destina aquest 2021 als Pressupostos Participatius i que puja als 100.000 euros.

Es pot votar al portal de participació civiciti.com/es/calella, fins el 13 de desembre. Hi ha una urna fixe a l’Ajuntament, cada dia de nou del matí a vuit del vespre, excepte els dimecres. La urna mòbil serà aquest dissabte al Mercat Municipal (de 9.30 a 13.30h) i al carrer Matas i Rodes (de 17 a 20.30h). El dissabte 11 de desembre es farà la festa de la participació a la Plaça de l’Església, on hi haurà la urna mòbil i panells amb informació dels quatre projectes que es porten a votació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat