Xifra rècord de beques menjador al Maresme

Imatges d’arxiu

Des de principis de gener i fins el novembre, 8.926 alumnes maresmencs han rebut una beca menjador. En total, el Consell Comarcal del Maresme hi ha destinat una partida de 6,9 milions d’euros, una xifra rècord que suposa un increment del 27,30% respecte el curs passat. Actualment, s’han rebut 10.774 sol·licituds, de les quals 106 estan pendents de resoldre.

Per a l’atorgament dels ajuts es tenen en compte els criteris establerts en les bases de la convocatòria i que fan referència a la situació socioeconòmica de la família o la valoració de l’equip de serveis socials del municipi de residència de cada alumne. Actualment, s’han rebut 10.774 sol·licituds, de les quals 106 estan pendents de resoldre.

L’ens comarcal està treballant en algunes millores de la convocatòria del curs 2022-2023 per facilitar l’accés a la beca menjador a més alumnes en situació de risc. En primer lloc, quan acabi el termini de la convocatòria, el Consell Comarcal del Maresme avançarà els llistats dels menors als serveis socials perquè els professionals puguin començar a treballar en les valoracions de les famílies abans de resoldre les sol·licituds; i, en segon lloc, s’actualitzarà el document tècnic per a la valoració d’indicadors de situació de risc o desemparament, per tal d’ampliar les circumstàncies segons les quals es determina que un alumne es troba en situació de risc social.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *