Participatius: Aprofitar els recursos hídrics del Parc Dalmau

amics del parc dalmau2

L’entitat Amics del Parc Dalmau ha presentat una proposta als Pressupostos Participatius per aprofitar els recursos hídrics del parc per actuar contra la sequera. El tracta de tot un seguit actuacions per aprofitar aqüífer que hi ha al parc i paliar-ne els problemes de sequera que pateix actualment. La proposta també inclou un projecte per poder recuperar l’estany de La Pedrera.

El responsable del voluntariat d’Amics del Parc Dalmau, Josep Maria Juhé ha explicat de què es tracta.

Es tracta d’aprofitar l’aqüífer que té el parc i poder traslladar aquesta aigua als arbres que ho necessitin, construir un sistema integrat que no s’hagi de traslladar res des de fora. Per dur a terme aquest projecte s’hauria de dedicar la totalitat del pressupost que és de 180.000 euros.

120.000 euros dedicats al trasllat d’aigua al bosc i la resta, 60.000 euros, serien per recuperar l’estany de la pedrera, al costat del Pati de l’Ós i així donar una vida molt més gran al Parc Dalmau. “Volem convertir-ho en una zona de vegetació aquàtica i alhora també tenim els amfibis, ocells i altres animals que puguin viure amb l’aigua”, ha comentat Juhé.

Aquest passat mes de març, l’Ajuntament de Calella i l’Associació Amics del Parc Dalmau va signar un conveni de col·laboració que els ha permès realitzar tasques voluntàries de conservació i neteja de la part forestal i també activitats de sensibilització social i informació general del Parc Dalmau. Sempre amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient.

Juhé ha volgut agraïr el compromís de tot l’equip de voluntaris que de manera anònima s’han trobat cada dissabte per cuidar el parc: “Hi ha un grau de compromís de les persones voluntàries, que no cobren res, per trobar-se cada dissabte i dedicar-se a fer tasques molt pesades com transportar terres, regar o assessorar persones que passegen”.

Amics del Parc Dalmau està treballant per garantir que les pluges habituals a la tardor no afectin el parc, sobretot perquè no perjudiquin els arbres. A més fan una crida a tothom que s’ hi vulgui apuntar com a voluntari per protegir aquest pulmó verd de Calella.

Podeu recuperar l’entrevista sencera a Josep Maria Juhé a continuació.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat