Partits de l’oposició reclamen celeritat en l’obertura de la platja de gossos

Platja Gran de Calella (Arxiu)

Dia de valoracions polítiques al fil del resultat de la consulta popular sobre la platja de gossos, promoguda per iniciativa ciutadana, i amb una victòria del “sí”, que ha aplegat el 60% dels 1.313 vots emesos. Els tres partits de l’oposició que van fer campanya perquè es modifiqués l’ordenança municipal de Convivència i Via Pública –Esquerra, Calella en Comú i la CUP– han posat en valor el resultat obtingut i donen per fet que l’executiu hi donarà compliment, remetent-se al compromís públic de l’alcaldessa Candini a micròfons de Ràdio Calella TV. El Govern Municipal s’emplaça a fer-ne l’anàlisi quan es tinguin els resultats definitius, aquest dimecres, i se suposa que per anunciar quines accions durà a terme a partir d’ara. Cs no s’ha pronunciat al respecte.

Satisfacció entre els tres partits de l’oposició que han fet campanya perquè Calella tingui una platja de gossos. Des d’Esquerra, el cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha dit que la ciutadania no entendria que no s’executés el mandat popular i ha reclamat al Govern Municipal que reconsideri la seva decisió i finalment no convoqui una segona consulta. Ponsdomènech diu que l’Ajuntament té tècnics amb capacitat per determinar quina és la millor ubicació.

No crec que s’hagi de demorar més una demanda de la ciutadania (…) Fem una crida a l’estalvi i al sentit comú. Que siguin els tècnics municipals els qui decideixin on és més idònia la platja, que s’estalviïn la segona consulta, i que es faci dins d’aquest mandat.

Per part de Calella en Comú, el regidor Sebastián Tejada ha anunciat que el seu grup promourà una moció perquè sigui debatuda en el Ple Municipal d’abril –que es convocaria per aquest mateix dijous– per demanar que la modificació normativa es tramiti per la via d’urgència. L’objectiu és que la platja de gossos estigui operativa el més aviat possible.

El nostre grup proposarà avui mateix a la resta de partits que propugnaven la platja de gossos iniciar la tramitació de la modificació de l’ordenança per la via d’urgència (…) Sinó, ens podem trobar en una situació que ni tan sols entri en el pressupost de l’any vinent. Volem evitar que hi hagi excuses i coartades que impedeixin posar-la en funcionament el més aviat possible.

La portaveu de la CUP, Núria Freixas, s’ha mostrat convençuda que Calella tindrà platja de gossos perquè l’executiu complirà amb la seva paraula. Satisfeta pel resultat i la participació durant la jornada –ho ha comparat amb el procés del pressupost en què es poden decidir els projectes d’inversió–, la regidora cupaire ha dit que l’habilitació de l’espai de lleure pels peluts s’ha de dur a terme amb diligència per correspondre a la voluntat popular. Sinó –ha dit Freixas– això encara l’allunyaria més de la política.

Esperem que sigui el més aviat possible, i per dos motius. El primer, perquè ha quedat demostrat que Calella ho vol, volem aquesta platja de gossos, hi ha espai per a tothom. Si es dilata en el temps, la població es distanciarà de la política.

Els trets partits han assenyalat la figura del tècnic de Medi Ambient com una persona indicada per determinar quina és la millor ubicació de la platja de gossos. Aquesta plaça està actualment convocada per mitjà de concurs de públic, a l’espera que encara es duguin a terme algunes de les proves del procés.

A continuació podeu recuperar les entrevistes als representants dels tres partits al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *