“Vull que la gent de Calella senti que l’Aplec és una festa major més”

RT_PEDEMONTE APLEC PETITA_03062022

Calella es prepara per acollir la trobada sardanista més important del país, amb clars indicadors que recuperarà els nivells de participació prepandèmia. L’Aplec Pairal de Catalunya celebrarà aquest cap de setmana la seva noranta-quatrena edició, amb la tradicional doble programació de dissabte i la central de diumenge al Pati de l’Ós, i la presència de les millors cobles del panorama musical. L’Agrupació Sardanista aposta per la qualitat per tal de mantenir-se com a referent i ser cita ineludible per als balladors d’arreu; però sense oblidar-se del públic local. Als calellencs i calellenques s’ha adreçat aquest matí la presidenta de l’Agrupació Sardanista, Queralt Pedemonte, en l’entrevista prèvia a un cap de setmana intens i que es podrà seguir per Ràdio Calella TV. Es farà la retransmissió en directe de la doble ballada de diumenge.

Queralt Pedemonte ha avançat les xifres d’assistència prevista per a la doble jornada de dissabte i diumenge i que milloren les del 2019 gràcies també a què dilluns 6 de juny, Segona Pasqua, serà festiu a tot Catalunya i això farà allargar un dia més l’estada d’aquells sardanistes que venen de fora.

En una entrevista al programa La Ciutat, aquest matí, la presidenta de l’Agrupació Sardanista s’ha adreçat directament a tots els calellencs i calellenques per animar-los a pujar fins al Pati de l’Ós.

El meu desig com a presidenta de l’Agrupació Sardanista és que la gent de Calella se senti l’Aplec com una festa major més. L’Aplec és per a tots els calellencs i calellenques. I no vull arribar al dia que s’hagi de suspendre perquè no hi ha gent i em parin per lamentar que s’ha perdut. Si no vols que es perdi, puja diumenge al Pati de l’Ós a veure i a ballar sardanes i a disfrutar d’aquest ambient que és fantàstic.

Per cridar l’atenció del públic local, l’Agrupació Sardanista ha creat una mostra d’entitats que compartirà l’espai del Pati de l’Ós durant el diumenge d’Aplec. Han confirmat la presència l’ANC-Calella per la Independència, l’Associació Dones de Calella, l’Associació de Teatre Solidari (Atsoc), la Colla de Geganters i Grallers de Calella i la Confraria de la Mare de Déu del Roser.

El cap de Colla dels Gegants de Calella em comentava l’altre dia que pujaran els gegantons, l’Atsoc també ensenyarà quines activitats tenen i faran captació de socis… Hem pensat en l’Aplec com una festa popular.

La programació del 94è Aplec de la Sardana, l’Aplec Pairal de Catalunya, arrencarà el dissabte 4 de juny, amb el concert a càrrec de la Cobla Sant Jordi i la doble audició, a la que s’hi afegirà La Principal de la Bisbal. El diumenge d’Aplec, les millores cobles del país passaran per l’escenari del Pati de l’Ós: a més de la Principal de la Bisbal, la Principal del Llobregat, la Cobla Marinada i la Cobla Montgrins.

El dissabte, primer tenim el concert de dos quarts de set de la tarda amb la Cobla Sant Jordi, dirigida per Marcel Sabaté. Un cop acabi el concert, temps per sopar als restaurants de Calella, i a les deu de la nit començarem la doble audició amb la principal de la Bisbal i la Cobla Sant Jordi amb repertori triat per saltar i ballar molt. Diumenge, començarem a les deu del matí i reprendrem a les quatre de la tarda.

Un dels atractius del repertori de diumenge serà la interpretació de Sa Roncadora, que tornarà a sonar a l’Aplec de Calella al cap de 61 anys i per primera vegada des de la mort del seu compositor, Ricard Viladesau. Record de Calella, de Vicenç Bou, sonarà la tarda del diumenge d’Aplec, quan també s’estrenarà la sardana de conjunt Pluja Fina del Raval, del calellenc Jordi Feliu, dedicat a la poetessa Maria Cardona coincidint amb el centenari del seu naixement. Pel matí, hi haurà el concurs de colles improvisades, amb inscripció limitada a colles de 4 a 6 parelles.

L’Aplec de Calella, el Pairal de Catalunya, fa una aposta per la qualitat artística i musical de la cita sardanista, amb el clar objectiu de mantenir viva la cultura popular del país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *