Alerta per fort vent al Maresme

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El 2018 comença amb vent, molt de vent. I amb ell, la primera alerta de Protecció Civil de la Generalitat. El primer episodi de ventades de l’any, està afectant sobretot tot el literal i prelitoral, a més del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa que hi ha vent sostingut i fortes ratxes, que durarà fins aquesta propera matinada. Aleshores, la situació tendirà a la millora mica en mica.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

A nivell general, Protecció Civil avisa que cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.

A més, es important seguir les indicacions del Servei Català de  Trànsit  en cas que es condueixi en situació de vent:

En cas de vent fort, s’ha de subjectar el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduir la velocitat i, amb molta suavitat, corregir les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del vehicle.

Ser prudents en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

Si es condueix vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremar les precaucions perquè es té més risc de sortir-se de la via o bolcar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *