Per què no complim els propòsits d’any nou?

Amb el nou any és el moment de proposar-nos nous propòsits. Fer-ho és totalment legítim i lícit. Segons la psicòloga Isabel Pimàs n’hi ha molts que ens els marquem per influència externa. Pimàs ha donat alguns consells a l’ONA MARESME per tal de mirar de, aquest any sí, complir-los.

Any nou, nous propòsits. O els mateixos propòsits. Amb els canvis de cicle és normal que reflexionem i ens proposem alguns canvis que volem afegir en el nostre dia a dia. La psicòloga Isabel Pimàs ha donat a l’ONA MARESME algunes de les claus de per què molts dels propòsits que ens fem no acaben per donar resultat: molts d’ells són fruit d’influències externes:

Per Pimàs és important que els objectius que ens marquem a principis d’any siguin propis i personals, per tal de tenir en compte les circumstàncies de cadascú i ser més realistes. Entre tots els propòsits, Pimàs reconeix que els que tenen una recompensa a llarg termini són els que més difícils resulten de complir com “millorar la salut”:

Per tant, el que recomanen els experts és ser més concís en els objectius i marcar una pauta a curt termini, per tal de començar amb un objectiu assolible i realista. Cal tenir en compte que els propòsits han de ser individuals i que no depenguin ni d’altres persones o de factors que se’ns escapen. Així doncs, cal ser conseqüent amb un mateix. La força de voluntat i la motivació són els elements més claus pels objectius.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *