Per què ven Facebook les dades dels seus usuaris?

Xavi Saula, advocat especialista en protecció de dades del bufet Auris Advocats, aclareix en què consisteix –i com ens pot afectar als usuaris, l’escàndol que ha portat el fundador de Facebook, Mark Zuckemberg, a declarar al Senat dels Estats Units d’Amèrica.

Facebook va permetre la venda de dades personals de part dels seus 2.200 milions d’usuaris a companyies especialitzades en l’anàlisi social i psicològica dels perfils amb finalitats comercials i polítiques. I això no estava contemplat en els termes legals de la xarxa social que sí van acceptar qui s’unia a la xarxa social.

El cas ha saltat ara, convertit en un autèntic escàndol als Estats Units, perquè s’ha comprovat que es va fer aquesta utilització fradulenta per a les eleccions nord-americanes del 2016, quan va ser elegit el candidat Donald Trump. Marc Zuckerberg ha hagut de declarar davant el Senat dels Estats Units, admetent que haurà de “perfeccionar” la política de privacitat de Facebook.

xavi xaula

 

N’hem parlat a l’Info Migdia amb el calellenc Xavi Saula, del bufet Auris Advocats, expert en temes de protecció de dades. Ho podeu recuperar a continuació.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 17/04/2018

    […] Facebook permitió la venta de datos personales de parte de sus 2.200 millones de usuarios a compañías especializadas en el análisis social y psicológica de los perfiles como Cambridge Analytica con fines comerciales y políticas. Nuestro socio fundador, Xavi Saula, estuvo comentando esta problemática como abogado especializado en la protección de datos personales en Radio Calella. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *