Per Sant Jordi es presentarà en societat “CalellaxRefugiats”

13062298_10209282158634666_60550310938113487_n

La seva finalitat és sobretot agitar consciències a polítics i ciutadans, fent campanyes virals i també recollint diners per enviar a cooperants catalans que treballen sobre el terreny.

13012641_10209435231542725_5277053618533055455_nCalella pels Refugiats és una assemblea de persones de Calella que els mou un únic objectiu: Resoldre la crisi humanitària que pateixen milers de persones que fugen de Síria i que estan bloquejades a les portes d’Europa per part dels governs i la Comunitat Europea.

L’entitat posarà una parada a la Plaça de l’Església, juntament amb la resta d’entitats de la ciutat que participen a la Diada de Sant Jordi. Hi exposaran el seu ideari i la seva primera acció.

Edu Millán, membre de l’Assemblea de CalellaxRefugiats i de la comissió de recerca informativa, ha explicat que a la parada de sant Jordi s’hi exposaran els dos eixos bàsics de la seva raó de ser, a través de la venda de roses, brides i repartint informació. “Tenim dos objectius principals. Un és recaptar recursos per destinar-los a projectes o ONG’s que treballin sobre el terreny per assistir als refugiats. I l’altra és conscienciar la ciutadania de la realitat dels refugiats. Perquè considerem que no és un problema puntual, més aviat tot el contrari, i s’han de començar a oferir solucions. Creiem que de moment no s’han ofert i que el poble tenim poder per influir, ajudar i intentar col·laborar“.

A la parada, com dèiem, es podran comprar brides, que són el símbol del maltracte que reben alguns refugiats, lligats amb cintes d’aquest tipus. Costaran la voluntat, i la idea és que qui les compri es deixin fer una fotografia amb les mans lligades amb les brides. La foto la faran els membres de l’entitat i la guardaran fins al dia que comenci la seva campanya viral. Serà un dia en què els activistes calellencs es lligaran amb brides a la Plaça de l’Ajuntament i simularan un campament. L’objectiu és cridar l’atenció i acabar amb la inoperància política que denuncien a nivell estatal i comunitari. “La idea principal és que, tant components del projecte com tothom qui vulgui sumar, fotografiar-nos amb les brides i a partir d’aquí engegar la campanya viral. Intentar relacionar les fotografies amb frases que ja estem treballant en elles i amb missatges, i amb tot això faríem el missatge viral. Això ho farem com més aviat millor. Potser la setmana que ve, encara ho hem de concretar. Fins que no ho tinguem lligat no ho comunicarem, però si que volem que sigui de forma imminent“.

L’Assemblea Ciutadana de CalellaxRefugiats és oberta a tothom i no té cap tipus de vinculació política. Hi participen activament una mitjana de 30 persones tot i que al grup de Facebook de l’entitat ho ha més de 580 membres afegits.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. djibril sabaly escrigué:

    des de MOUSSA-MOLO/KODDIGAL(convivencia) que tots es fessi amb bona FE,TRANSPARÈNCIA I DEMOCRÀTICAMENT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *