Pere Aragonès presideix el pas de la torxa dels Special Olympics per Calella

Aragonès acompanyat de l’alcaldessa Montserrat Candini i la regidora d’ERC Cristina Gómez
Aragonès acompanyat de l’alcaldessa Montserrat Candini i la regidora d’ERC Cristina Gómez

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha format part de la comitiva de la torxa dels Special Olympics al seu pas pel recinte de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. El foc olímpic ha estat portat per alumnes de l’Escola Horitzó de Calella i voluntaris de les entitats esportives de Calella. El seu destí final és la Seu d’Urgell i Andorra la Vella, on es celebraran els Special Olympics del 4 al 7 d’octubre.

Calella va ser la seu dels Special Olympics l’any 2014, i en virtut d’això, avui ha vist passar la flama que manté viva els valors de l’esport com a eina d’inclusió.

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha assistit a l’acte que ha tingut lloc en plena Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Moltes vegades ens referim al col·lectiu que participa als Special Olympics com persones amb discapacitat, però crec que és més apropiat dir amb diferents capacitats. És una bona mostra del compromís de país perquè sigui de tothom, independentment de la llei que parlem o d’on haguem nascut, ha de ser un país per a tothom.

El vicepresident de la Generalitat ha passejat per la fira acompanyat de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i ha compartit la seva impressió del tot positiva sobre l’evolució de la mostra calellenca. Ha valorat l’esforç per donar-li més vivesa i per innovar en la temàtica que ocupa el monogràfic. En relació a això, ha parlat del potencial de la DO d’Alella en termes culturals, socials i econòmics.

És la DO més petita del país però cada any té nous productors, alguns enfocats a la producció ecològica, i de molta qualitat i orientada a l’exportació. A vegades busquem fora el que tenim ben a prop. És una bona iniciativa dedicar la fira al producte en sí, però també a tot el que acompanya la cultura del vi, territori, història i dinamització econòmica.

Aragonès, a qui la fiscalia acaba de rebutjar investigar-lo en relació als preparatius de l’1-O, ha recordat a Ràdio Calella TV els moments d’alta tensió que es van viure la nit del referèndum i els dies posteriors a Calella i Pineda de Mar, on s’hi allotjava part del contingent desplaçat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Ha posat de relleu l’actuació dels responsables municipals davant el que considera va ser una provocació per part dels agents.

El fet que estiguessin allotjats a Calella i altres llocs, i allà s’hi produïssin manifestacions per part de policies que eren una nova humiliació a la ciutadania que havia participat a l’1 d’octubre, va ser un moment molt complicat i de molta tensió. Les autoritats locals i el conjunt de forces polítiques van estar a l’alçada de les circumstàncies perquè aquelles manifestacions es produïssin sense anar a més. Es va actuar amb cap fred quan hi ha quit és la voluntat de provocar»

Amb motiu del primer aniversari del referèndum, dilluns vinent s’inaugurarà a Calella la Plaça 1 d’Octubre a la que era la plaça del Rei.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *