Pere Puig, candidat al Premi Ciutat de Calella a proposta d’Oncolliga

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Pere Puig, està nominat al Premi Ciutat de Calella 2019. La seva candidatura l’ha impulsat Oncolliga Calella, entitat amb la qual col·labora estretament. En una entrevista al programa La Ciutat, Puig s’ha mostrat especialment il·lusionat i sorprès pel fet d’optar a la distinció que atorga l’Ajuntament de Calella.

Puig ha rebut la notícia de la nominació com un reconeixement a la creació de la unitat que ha millorat l’assistència a les dones amb càncer de mama però també a tota la seva trajectòria com a cirurgià del centre hospitalari calellenc.

La nominació ha estat vinculada al fet que vaig posar en marxa aquesta unitat funcional de patologia de la mama fa més de 20 anys, però també és un reconeixment a tota una trajectòria professional de 37 anys treballant a l’Hospital de Calella com a cirurgià. Tot va lligat.

En declaracions a Ràdio Calella TV ha indicat que un dels principals avenços que s’han aconseguit amb la unitat és homogeneïtzar els criteris del diagnòstic i el tractament del càncer de mama. I que això ha permès, també aquí al territori, reduir la taxa de mortalitat fins al 5% actual.

Quan ara diagnostiquem un càncer en unes fases relativament precoces, la possibilitat de curació és de pràcticament el 100%. És evident que n’hi ha que són més agressius, que tenen més factors de risc, hi ha dones que segueixen morint, però dels percentatges que teniem fa 15 o 20 anys als que tenim ara, la cosa ha canviat moltíssim. Ara estem en uns percentatges de mortalitat que estan vorejant el 5% anual.

El cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama ha conclòs que, gràcies als avenços en l’àmbit de la investigació i els tractaments, s’està aconseguint que el càncer de mama es converteixi en una malaltia crònica.

Pere Puig ha estat nominat al Premi Ciutat de Calella 2019 de votació popular en la categoria individual i a proposta d’Oncolliga Calella, amb la que hi col·labora de manera molt estreta. En un comunicat que ha difòs l’entitat, explica que el reconeixement seria el millor colofó a la seva trajectòria professional a la qual hi posarà el punt i final el pròxim mes d’octubre, quan té previst jubilar-se.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat