Personalitats i institucions polítiques, socials, esportives i culturals fan el gest per l’ELA

El nou Ajuntament de Calella s’ha fotografiat fent el gest per l’ELA

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, fundada per l’empresari calellenc Enric Maria Valls, comemmora el Dia Mundial de l’ELA, avui dimecres 21 de juny, fent una crida per donar visibilitat a aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta 5 de cada 100.000 persones a tot el món. L’exjugador i exentrenador del FC Barcelona, Juan Carlos Unzúe, que n’és un dels afectats, s’ha convertit en un dels seus principals ambaixadors. Les xarxes socials s’han omplert de missatges de personalitats del món polític, social, esportiu i cultural que s’afegeixen a la iniciativa fent el gest per l’ELA. Entre ells, l’Ajuntament de Calella al complet. L’alcalde Marc Buch ha reconegut el treball de la fundació per millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA i les seves famílies.

El govern i l’oposició de l’Ajuntament de Calella s’han fotografiat fent el gest per l’ELA i han compartit la imatge a través de les xarxes socials per donar suport a les persones afectades per la malaltia neurodegenerativa i les seves famílies, i per reconèixer el treball de les entitats dedicades a la seva atenció i a la investigació mèdica i científica.

L’alcalde Marc Buch ha fet èmfasi en la importància de jornades com la d’avui per prendre consciència i donar visibilitat a la malaltia.

La nova presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, el conseller de Salut, Manel Balcells, o el cap de l’oposició a la cambra catalana, el socialista Salvador Illa, també han compartit missatges a través de les xarxes socials.

També s’han sumat a la commemoració del Dia Mundial de l’ELA institucions mèdiques i científiques com la Vall d’Hebron, l’Hospital del Mar de Barcelona i el Josep Trueta de Girona.

També s’han sumat a la commemoració diverses institucions esportives com el FC Barcelona o el Girona FC, que s’han implicat en la visbilització de l’ELA i han col·laborat amb iniciatives de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

Què és l’ELA?

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Motoneurona, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, també es veuen afectades la capacitat de parla, deglució i respiració.
La malaltia actualment no té cura, te una evolució molt ràpida de pocs anys en la majoria de casos i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *