Els Gegants de Calella s’uneixen a la campanya “Para los valientes”

En Quirze i la Minerva lluiran les senyals de lluita contra el càncer infantil per Festa Major petita. Els Gegants de Calella oferiran la seva imatge per a la campanya benèfica i donaran el tret de sortida, divendres a la tarda, a la iniciativa de l’associació Calella Centre Comercial, que sortejarà una Megapanera el pròxim mes de setembre. “Para los valientes” és una campanya de micromecenatge per finançar la construcció d’un centre de referència mundial sobre la investigació, el diagnòstic i el tractament del càncer infantil. El SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona és un projecte liderat per la Fundació FC Barcelona, la Fundació Leo Messi i l’Escola de Negocis IESE. Dues famílies calellenques han participat en l’espot promocional per aconseguir els 30 milions d’euros necessaris per fer-lo realitat.

En Quirze i la Minerva sortiran en cercavila per Festa Major amb les galtes pintades amb dues ratlles negres. Un símbol de lluita contra el càncer infantil que identifica la campanya benèfica Para los valientes, a la qual es volen unir com ho han fet molts calellencs de forma particular, i també l’associació Calella Centre Comercial. Justament, amb la seva aparició aquest cap de setmana i també la dels membres de la colla gegantera, donaran el tret de sortida a la venda de tiquets pel sorteig de la Megapanera el pròxim mes de setembre, i en la qual i participen molts establiments locals. El preu serà de 5 euros la butlleta, i tots els diners es destinaran íntegrament a la campanya de micromecenatge per finançar la construcció del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona.

Se’ls podrà veure aquest divendres a la tarda (18.30h) amb motiu de la cercavila que arrencarà a la plaça del Maresme, passarà pel carrer Balmes, Església i punt d’arribada a la plaça de l’Ajuntament.

Amb aquest gest, la Colla de Geganters i Grallers de Calella vol donar visibilitat a la campanya, sumar-hi adhesions i donacions, i contribuir també en la sensibilització social sobre el càncer infantil i el seu impacte en en l’àmbit familiar. Justament una família de Calella, pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha participat en l’espot promocional de la campanya Para los valientes, que té com a imatge de referència al jugador del FC Barcelona, Leo Messi. Arran d’això, es van succeïr les mostres de suport en clau local, que també es van fer visibles durant la darrera Marxa Solidària contra el Càncer d’Oncolliga Calella, quan alguns dels participants van completar el recorregut amb les dues senyals de “guerra” pintades a la cara.

Novetats en la cercavila de Corpus

La Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau és l’espai que s’incorpora al llistat de carrers que lluiran catifes de flors amb motiu de la festivitat de Corpus, aquest diumenge. I per tant, aquesta serà l’última que trepitjaran i desfaran els membres de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, que com és habitual organitzen una cercavila amb motiu d’aquesta activitat popular.

El Corpus Christi és festa de tradició religiosa per celebrar l’Eucaristia i que varia de dates, perquè se celebra al cap de 60 dies del Diumenge de Resurrecció. Antigament, els pobles i barris confeccionaven catifes de flors i decoraven i engalanaven els balcons per embellir la processó de la Custòdia i homenatjar al Santíssim. Una tradició recuperada i ara ja assentada en el calendari festiu local, el qual aquest any hi participaran sis veïnats de Calella: els del carrer Indústria (entre Monturiol i Bruguera), Verdaguer (entre Jaume Salvador i Bruguera), Balmes (entre Església i Jovara), Església (entre Sant Josep i Creus) i dos trams de Jovara (entre Costa i Fornaguera i Cervantes, i Amadeu i Indústria).

El final de la cercavila, que arrencarà a les set del vespre, serà a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, on la colla gegantera realitzarà el ballet dels Gegants de la ciutat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Narcís Torrent, membre de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, emesa avui a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *