Pilarín Bayès donarà vida al carrer Jovara

9788490572566

L’Ajuntament s’ha reunit amb alguns veïns del carrer Jovara de Calella per tirar endavant un projecte per convertir el carrer en un espai atractiu amb la literatura com a protagonista.

La idea és que s’aprofitin les jardineres per explicar contes populars i tradicionals, i que passejar pel Jovara sigui agradable. La iniciativa parteix de la idea d’una veïna, Mònica Pascual, que l’Ajuntament ha recollit. Ho ha explicat l’alcaldessa de Calella, Montse Candini: La idea inicial és de Mònica Pascual, d’intentar que el Jovara esdevingués «El carrer dels contes». Hi ha tot un seguit de jardineres que podrien tenir una funció més creativa i pedagògica. Hi haurà contes populars coneguts arreu i molt vinculats a la nostra cultura popular catalana“.

Candini ha explicat que des de la Riera Capaspre fins a la Plaça Vicenç Ferrer es dividirà el Jovara per trams de carrer. Les jardineres compreses a cada tram tindran una banderola on hi haurà dibuixos i un petit text, en tres idiomes, explicant la part d’un conte tradicional.

L’Ajuntament ha treballat la idea i s’ha posat en contacte amb la il·lustradora Pilarín Bayès, una de les més reconegudes a Catalunya, que de seguida s’ha engrescat amb la proposta. Candini: “Li va encantar la idea. També li vam explicar que un dels dos projectes que hi ha als Pressupostos Participatius és la Plaça Vicenç Ferrer i si guanyés la finalització del projecte global seria més immediata. Tota la plaça estaria il·lustrada com un part temàtic, amb la Caputxeta Vermella o un altre conte similar, però tota la plaça, parets incloses, seria a l’entorn d’aquests contes“.

Candini ha assegurat que el projecte complet estarà enllestit a la primavera de l’any vinent. Fins i tot, si finalment les votacions del Procés Participatiu fan guanyadora la proposta de remodelació íntegra de la Plaça Vicenç Ferrer i tira endavant, Pilarín Bayès s’ha ofert a cedir gratuïtament totes les il·lustracions del carrer Jovara.

Però tot i això, Candini ha reconegut que per dinamitzar del tot el carrer Jovara caldran diverses accions més. Si que ha atribuït a aquesta el fet de ser un pol d’atracció que faci el carrer més alegre, dinàmic i creatiu. “Per part de l’Ajuntament no tenim una vareta màgica ni som responsables de poder obrir totes les plantes baixes del C/ Jovara, entre altres coses, perquè no són de la nostra propietat“, ha dit l’alcaldessa.

Altres projectes que poden refer totalment el Jovara són, per exemple el projecte de remodelació de l’Hotel Corona per part d’una empresa privada per convertir-lo en un hotel de qualitat.

I l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament també treballa en un projecte perquè alguns baixos del carrer Jovara puguin esdevenir habitatge social per a joves o per a gent gran que viu sola i necessita un espai petit. Candini considera que si hi ha més densitat de població al carrer això reactivarà el carrer i l’activitat econòmica a la zona.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. maria lluisa escrigué:

    Si tots aquests projectes es fan realitat sera marevellos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *