Pineda de Mar ampliarà l’oferta d’espais per als animals

Terrenys on es crearà la zona d'esbarjo per a gossos a Poblenou

S’està ultimant la posada en funcionament de dos nous espais on els gossos podran exercitar-se i jugar. Un s’ubicarà a Pineda Centre i consistirà en la remodelació del pipi-can actual; i l’altre està projectat al Barri de Poblenou, que tindrà uns 400 metres quadrats de superfície, al passeig Costa Brava.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat al programa Ona Maresme quin és el concepte de zones d’esbarjo per a gossos que es crearan.

Dos espais agility, que tindran un circuit amb elements perquè les mascotes gaudeixin. Estem trencant amb el concepte pipi-can perquè ens donava problemes i, per tant, serà un espai tancat amb mobiliari urbà, il·luminació i aigua; i a més elements d’agility.

Els usos de les dues noves zones agility, especialment la del Barri de Poblenou, s’han consensuat amb els veïns i també amb el col·lectiu Peluts-Peludos. Seran espais tancats i tindran una regulació específica.

Hi haurà una normativa perquè els incívics són pocs però fan soroll i espatllen la feina de la gent cívica que recull i intenten tenir-ho ben endreçat. Volem que sigui un espai en positiu i això ho aconseguirem si l’Ajuntament en fa un manteniment correcte, i tenim un pla molt estricte, però també que la gent s’ho faci seu i això passa per cuidar-ho.

El pla de neteja municipal contempla una actuació de desinfecció mensual per part d’una empresa especialitzada.

Amb aquest projecte de zones agility, Pineda de Mar fa un pas més com a ciutat amiga dels animals. Va començar amb la senyalització d’una platja per a gossos, que ara donarà servei tot l’any.

Vam ampliar la zona i és una cosa que ara valorem i després incorporar més elements de gaudi a la platja. Hem tingut molt bona acceptació, també la sort de trobar un espai que és compatible amb tothom i que ens ha generat molt poques queixes.

L’alcalde de Pineda veu en aquesta oferta específica per a mascotes una alternativa de promoció turística que pugui atraure visitants de proximitat que facin estades de cap de setmana o escapades d’un dia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *