El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil organitza xerrades per a l’abordatge de problemes o conflictes en el l’àmbit familiar

La pròxima es farà el 19 de febrer al CAP de Calella i està oberta a tothom. Per mitjà d’aquestes xerrades, els professionals del CSMIJ del Maresme Nord –que abraça tot el territori comprès entre Canet de Mar i Tordera– es volen abordar situacions derivades de problemàtiques o conflictes relacionats amb la salut mental de nens i joves d’entre 5 i 18 anys.

La iniciativa pretén acostar els professionals del CSMIJ Maresme Nord a la població que, malgrat presentar aquestes problemàtiques, no està sent atesa per cap institució. Ho ha explicat el psicòleg Xavi López en una entrevista a l’Info Migdia.

Hi ha problemes de lo quotidià que s’han de resoldre com l’adolescència, l’estil d’educació l’alimentació, la gestió de conflictes, o altres temàtiques més específiques com el TDAH. El 19 de febrer és la pròxima que farem a Calella i anirà sobre la gestió de conflictes.

Serà al CAP de Calella de 15.00h a 16.00h. Les següents es faran els dies 9 d’abril i 7 de maig i es parlarà, en dues sessions, sobre el Trastorn del Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH).

Dins la programació de la prevenció a la primària, en paral·lel, l’equip del CSMIJ Maresme Nord també realitza xerrades per a professionals dels ambulatoris.

Bimensualment ens reunim amb els pediatres i fem sessions formatives específiques sobre salut mental com la depressió infantil, trastorns de la conducta alimentària… Fem formació i xerrem de com tractem els casos, com s’han de fer les derivacions…

El centre disposa d’un equip integrat per psicòlegs, psiquiatres, infermers i una treballadora social. Els pacients arriben per derivació de les institucions assistencials públiques –com a centre concertat amb el CatSalut– però en el cas dels adolescents també es dona atenció directa.

És possible per al menor adult, a partir de 15 o 16 anys, que tinguin alguna problemàtica poden demanar una atenció directa i no tenen perquè assabentar-se’n els pares per salvaguardar la seva intimitat.

El CSMIJ es traslladarà en unes tres setmanes del local del carrer Anselm Clavé fins a les noves instal·lacions de la Comunitat Terapèutica del Maresme, al carrer Bruguera.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *