Homenatge a Maria Teresa Salom en el marc de les Festes de Santa Cecília

107 anys celebrant Santa Cecília, la patrona dels músics. El Cor i l’Orquetra Simfònia Harmonia i l’Aula Musical de Can Salom s’encarreguen de l’organització dels actes que arrenquen aquest diumenge amb la tradicional Missa Pontifical de Lorenzo Perossi a l’església parroquial de Santa Maria i Sant Nicolau (12h). Enguany, les festes tindran un punt àlgid i emotiu amb l’homenatge que es farà a Maria Teresa Salom, pianista i mestre de música de molts calellencs i calellenques.

Albert Deprius, director del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia, ha posat de relleu la contribució cultural de Maria Teresa Salom a la ciutat de Calella.

El plat gros serà el dissabte 26 de novembre amb el Concert de Santa Cecília que serà d’homenatge a Maria Teresa Salom amb motiu del seu 100 aniversari, que els va complir el mes de gener. És un goig fer un homenatge a la gent que s’ho mereix, per com de bona persona és, que mai té un ‘no’ per a ningú, i per la gran tasca cultural que ha fet durant anys a Calella.

Per cert, que el programa La Ciutat emetrà el dilluns 28 de novembre una entrevista a Maria Teresa Salom, en què repassa la seva vida i la seva trajectòria musical.

Les festes de Santa Cecília començaran aquest diumenge 20 de novembre amb un acte de llarga trajectòria a Calella. Serà la 107 vegada que s’interpreta la Missa de Lorenzo Perossi a l’Església Parroquial.

Són 107 anys que fem la Missa, més que tradicional i plenament instaurada. Ho va iniciar Claudi Salom i va continuar Maria Teresa Salom, i fa uns anys que ho portem des del Cor Harmonia. S’interpreta la missa del compositor a l’Església Parroquial, combinant-ho amb altres peces.

El divendres 25 de novembre es farà l’audició dels alumnes de cant de l’Aula Musical de Can Salom a l’Església de l’Escola Pia (19h). Funcionarà per taquilla inversa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *