Pineda de Mar dificultarà l’aparcament dels calellencs al barri de Poblenou

Entrada al barri de Poblenou de Pineda de Mar des de Calella
Entrada al barri de Poblenou de Pineda de Mar des de Calella

Serà una de les noves zones verdes que es posaran en funcionament l’1 de juliol, on l’estacionament serà gratuït per als residents de Pineda de Mar. Tindran una bonificació total del cost de l’adhesiu vinculat a la matrícula del cotxe que rebran a casa. La mesura s’acaba d’aprovar i pretén, segons el consistori, protegir el dret dels pinedencs a davant l’augment de conductors de Calella que defugen la zona blava del municipi i opten per aparcar permanentment a Poblenou.

L’empresa de mobilitat pinedenca haurà de decidir a quins carrers s’implementarà la modalitat de zona verda per a residents; però segur serà al barri de Poblenou. Una mesura per frenar l’afluència, cada vegada més gran, dels conductors calellencs que opten per aparcar una mica més lluny i no haver de pagar la zona blava estesa a Calella. Ho ha explicat el vicepresident de Via a Punt i tinent d’Alcalde de Territori de Pineda de Mar, Jordi Masnou.

Es tracta de millorar el servei d’aparcament per als nostres veïns i qui ens visita, fomentar la rotació pensant en el comerç; i al barri de Poblenou, que és limítrof amb Calella, procurar que els veïns de Pineda tinguin més facilitats per aparcar perquè ara sembla que tenim alguna problemàtica.

Masnou ha assegurat que és una situació que han pogut corroborar a partir dels controls que es fan en matèria de seguretat ciutadana.

Algunes es poden explicar i d’altres no perquè formen part dels mètodes dels cos de seguretat local que té el cens dels vehicles per l’impost de circulació. No oblidem que estem en alerta 4 antiterrorista i aquests controls s’han de fer.

La nova regulació preveu la bonificació total de l’adhesiu de zona verda per als conductors que paguen l’impost de circulació a Pineda de Mar. També tindran permís per estacionar-hi els propietaris d’habitatges de segona residència, acreditant el pagament de l’IBI. En aquest cas, hauran d’abonar una quota anual de 30 euros. Serà de 35 euros per als conductors que tinguin una empresa o que treballin al municipi. La resta podrà aparcar-hi però en la modalitat de zona blava i per un temps limitat.

Un altre dels acords presos consisteix en aplicar una tarifa més econòmica de la zona blava per als residents i oferir a botigues i restaurants la possibilitat de donar als seus clients un tiquet de descompte d’1 o 2 hores.

L’aparcament de la Mina passarà a ser de zona blava tot l’any, mentre que el del carrer Tribala serà de zona blava entre l’1 de maig i el 30 d’octubre. Tots dos s’asfaltaran.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat