Pineda reclama a la Generalitat que pagui el deute pel finançament de les dues llars d’infants del municipi

La Bressol de Mar és una de les dues llars d'infants que hi ha a Pineda de Mar

La justícia ha tornat a donar la raó a una vintena d’ajuntaments catalans que havien reclamat a la Generalitat que cofinanciï el servei de llar d’infants municipal. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs que Educació va presentar contra una sentència que reconeixia la seva obligació econòmica en la prestació d’aquest recurs durant el període 2012-2015. Pineda de Mar, que va ser un dels consistoris que van presentar la demanda, s’ha felicitat per la resolució i ha demanat ara que es faci efectiu el pagament del deute, i quan abans millor, tenint en compte la difícil situació econòmica provocada per la crisi del coronavirus.

En declaracions al programa La Ciutat, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha explicat que el deute que té la Generalitat de Catalunya amb el consistori pel servei que es presta a les dues llars d’infants municipals s’eleva als 870.000 euros.

Ara el que demanem és que ho paguin ràpid. Estem en un moment que necessitem recursos i en el nostre cas són 870.000 euros, no és poca cosa. I això que és només pel termini 2012-2015. És una quantia important que necessitem i que demanem que es pagui ràpid.

Amor lamenta que la Generalitat hagués decidit presentar un recurs contra els interessos dels ajuntaments; cosa que podria tornar a fer en cas de decidir allargar el procediment judicial. L’alcalde pinedenc, amb tot, ha assegurat que tenia confiança en què se’ls donaria la raó. Per això, es va decidir no incrementar el preu de les quotes.

A Pineda de Mar es paga 130 euros per la quota de llar d’infants quan la plaça té un cost aproximat de 600 euros. 130 euros paguen les famílies, la resta ho suportava l’Ajuntament amb el terç que la Generalitat es va comprometre amb les municipis i va deixar de pagar. Nosaltres no ho vam repercutir en les famílies amb l’esperança que tard o d’hora ens donarien la raó.

Entre les ajuntaments que es beneficien de la resolució del TSJC hi ha també el de Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme, o les ciutats de Tarragona i Lleida.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *