Pla contra els grafits en façanes i persianes

Amb l’objectiu de tenir Calella més neta i endreçada, el govern municipal ha presentat dues iniciatives sobre l’espai públic. De cara al 2024 que estem a punt d’estrenar, els propietaris d’edificis que hagin patit l’incivisme de les pintades de grafits podran acollir-se a un pla local de neteja que està dotat amb 20.000 euros, dins la partida global del pressupost. És una de les novetats dels comptes municipals que es van aprovar el passat 21 de desembre amb els vots a favor dels partits de la coalició de govern de Junts i el PSC, les abstencions d’Esquerra Republicana, Calella en Comú Podem i el PP, i el vot en contra d’Estimem Calella i la CUP.

El pla local per a l’eliminació dels grafits en persianes i façanes particulars s’implantarà durant el 2024 amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà de Calella. Ho anunciava l’alcalde Marc Buch.

Ajudarem a eliminar les pintades incíviques que trobem per tot arreu: en façanes, persianes… Així tindrem la ciutat més endreçada i amb la millor imatge possible.

El pla està dotat amb 20.000 euros i s’hi podran acollir els propietaris que facin la sol·licitud a l’Ajuntament de Calella, amb un temps i forma que encara no s’ha donat a conèixer. Aquesta és una de les novetats del pressupost municipal del 2024, que es complementarà amb les directrius de la nova ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública per part dels bars i restaurants que tenen terrasses exteriors i de les botigues que exhibeixen articles, també a les seves pròpies façanes. La previsió és que s’aprovi en el ple ordinari del pròxim mes de febrer.

La nova ordenança actualitzarà l’existent, que data del 2001.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *