Platges obertes, però el bany prohibit

Els treballadors municipals han estat netejant la platja de Calella de les restes del temporal Gloria

La pujada de les temperatures marcarà aquest pont de l’1 de Maig atípic, que vindrà acompanyat de noves mesures per alleugerir el confinament pel coronavirus. A partir de dissabte, 2 de maig, es podrà sortir a fer exercici individual i passejar amb les persones amb qui es conviu, seguint unes franges horàries de les quals informarà el Ministeri de Sanitat, aquesta tarda. Tota aquesta gent s’afegirà als menors de 14 anys acompanyats d’un adult a qui es va autoritzar trencar el el confinament el cap de setmana passat. Podran continuar anant a la platja si no s’han d’allunyar més d’1 quilòmetre de casa. Però no banyar-se a l’aigua.

El bany està prohibit a les platges de Calella, que no es tancaran com sí han fet altres poblacions costaneres. Es podrà accedir al litoral durant el segon cap de setmana d’alleugeriment del confinament pel coronavirus, quan també podran sortir de casa les persones que practiquin esport –córrer o anar en bicicleta, per exemple- i les que conviuen en un mateix domicili, per fer una passejada.

En les últimes hores, operaris municipals han estat treballant per deixar la platja a punt. S’han acabat de retirar les restes que es van acumular durant el temporal Glòria, s’ha netejat la sorra i col·locar els punts verds de la recollida selectiva de la brossa.

El calendari del procés de desescalada del confinament, que es divideix en quatre fases començant per la inicial, permetria fer ús de les platges a partir del 8 de juny si la situació sanitària avança segons el previst. Així s’indica en el document aprovat pel Consell de Ministres i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va presentar dimarts en roda de premsa, i que el Ministeri de Sanitat detallarà amb ordres concretes per a cadascun dels supòsits. El pla per avançar cap a la “nova normalitat” postcoronavirus s’anirà desenvolupant de forma gradual per províncies –com a unitats territorials- i sempre en funció de la capacitat del sistema sanitari i la situació epidemiològica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *