Crear voreres, ser cívics i complir el reglament de trànsit, entre les propostes de millora del Consell d’Infants

cloenda consell infants00000000

La segona promoció del Consell d’Infants de Calella ha proposat millorar els carrers que conformen els camins cap a les quatre escoles de la ciutat. És l’encàrrec que van rebre de l’alcaldessa i sobre el qual hi han estat treballant durant tot l’any. Divendres passat van presentar-ne els resultats, identificant quines actuacions caldria dur a terme per garantir la seguretat dels camins escolars, que també es senyalitzaran amb un logotip dissenyat per la calellenca Marina Turró. Des del consistori es va adoptar el compromís d’executar les propostes que siguin tècnicament i econòmicament viables.

Els infants de Calella coincideixen en què cal millorar urbanísticament els carrers per on passen quan van a l’escola, el que s’anomenen els camins escolars. Plantegen que caldria ampliar voreres, prioritzar la mobilitat a peu, una millor il·luminació, més papereres i fomentar el civisme.

Són les propostes que han fet pels sectors que rodegen cadascuna de les quatre escoles de Calella. Les enumeraven els consellers en el plenari de cloenda del curs 2017-2018, començant per l’Escola Pia.

Ampliar i arreglar les voreres del carrer Sant Antoni, que no s’hi aparqui i, si es fa que es multi. Que es compleixi amb el senyar d’STOP i la circulació a un sol carril. Que s’arregli la senyalització, es col·loquin papereres noves i més il·luminació. Més civisme, prou pintades i embrutar.

La qüestió del civisme preocupa als nens i nenes de Calella i sobre això també demanen dur a terme una campanya de sensibilització a l’entorn de La Minerva.

Voreres més amples al carrer Raval, arreglar els desaigües per evitar inundacions quan plou, posar un semàfor a l’alçada de la carretera N-II i que hi hagi també policia en horari escolar. Més il·luminació i papereres; i cartells fomentant el civisme. Que es col·loqui una senyal d’STOP i s’obri un carril bici.

També han detectat problemes d’inundacions, i reclamen posar-hi solució, a l’accés a l’Escola Freta. La seva reflexió sobre el camí escolar cap al centre abraça tot el carrer Jovara.

Voreres amples i noves papereres a Jovara. Que s’arreglin els desaigües per evitar inundacions quan plou i millorar el gir perillós de la cantonada entre Jovara i Sant Pere. En general s’ha de repensar la mobilitat en aquest carrer.

Quant a la mobilitat a l’entorn de l’Escola el Far, antic Salicrú, apunten que caldria millorar les voreres del lateral del carrer Sant Jaume. Recordem que els treballs ja estan en marxa a la part alta del carrer Sant Pere.

Treure la zona blava del carrer Sant Pere, polir les voreres i arreglar l’asfaltat i la il·luminació. A Sant Jaume arreglar la vora entre vorera i l’asfalt perquè és perillós.

Els infants van explicar que havien arribar a aquestes conclusions sobre com millorar els camins escolars després d’un estudi i d’una reflexió exhaustiva sobre l’estat dels carrers pròxims als centres, enquestes sobre mobilitat, sortides de treball i entrevistes amb agents de la Policia Local i membres de l’associació ADIAM per interessar-se també sobre les necessitats concretes que tenen les persones amb algun tipus de discapacitat.

Durant el Plenari de Cloenda del Consell d’Infants també es va presentar el nou logotip dels camins escolars de Calella, escollit pels mateixos consellers a partir de les propostes presentades per la dissenyadora Marina Turró. Pren la imatge de la petjada de La Llopa pintada dels colors de la ciutat i els que identifiquen cadascuna de les escoles de la ciutat.

A continuació podeu recuperar el Plenari de Cloenda del Consell d’Infants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *