Política Social ha reforçat l’equip d’atenció a les víctimes de violència masclista

stop v

El 25N és una jornada de reivindicació i lluita per una societat lliure de violències masclistes, de reflexió i debat; amb plena consciència de quin és l’impacte d’aquesta xacra a la nostra comunitat més pròxima. Coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Calella ha fet públiques les dades de casos que s’han produït en el que portem d’any i que, malgrat la situació de confinament, són comparativament més altes que les del 2019.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha explicat que s’ha reforçat l’equip d’atenció a les dones de violència masclista que hi ha dins l’estructura de l’àrea de Política Social. I ha recordat que és un treball en xarxa i protocolitzat, que té per objectiu que les víctimes se sentim acompanyades i ateses.

Estem fent seguiment de 41 dones, de les quals 32 tenen ordres de protecció. I això a casa nostra. Hem reforçat l’àrea de Política Social amb una treballadora social més per atendre aquests casos. Un treball que es fa en coordinació amb Policia Local i Mossos. Avui toca dir “ni una més”.

Els casos de violència masclista a Calella han crescut respecte el 2019, malgrat la situació de confinament domiciliari que no ha fet res més que posar de relleu que per a moltes dones i infants ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència.

Coincidint amb la jornada de reivindicació, de reflexió i de sensibilització que significa el 25N, l’Ajuntament de Calella ha publicat un vídeo en què 13 dones criden al conjunt de la ciutadania a actuar davant la violència masclista. Representen diverses esferes públiques: des de la política, passant per l’associacionisme o els moviments feministes.

 

La regidora d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, s’ha sumat al missatge dirigit a les víctimes per recordar-los que no estan soles i que l’administració vetlla per elles i posa a la seva disposició recursos i serveis per protegir-les. I ha comentat que el canvi de paradigma de la commemoració del 25N, que ara és també una jornada que permet recordar el compromís i responsabilitat de tota la societat per acabar amb la violència masclista. I això passa per alertar i denunciar qualsevol cas del qual se’n tingui constància o sospita.

No podem ser una societat passiva, entre tots hem de lluitar contra la violència masclista per arribar a erradicar-la.

En aquesta línia, a Calella s’està desenvolupant un sistema per alertar a la Policia Local davant qualsevol cas de violència masclista.

Tant la façana de l’edifici consistorial com el Far s’il·luminaran avui de lila, que és el color que simbolitza la lluita contra la violència masclista. L’acte central del 25N, amb la lectura del manifest a càrrec de la sergent Jenifer Garcia, es trasllada a Can Saleta (19h) per la previsió de pluja. Per assistir-hi cal inscriure’s i reservar lloc enviant un correu electrònic a igualtat@calella.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *