Polseres Candela organitza una xocolatada solidària coincidint amb el Dia Internacional del càncer infantil

xocolatadaweb

Amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, aquest dissabte 15 de febrer, dues famílies calellenques vinculades a l’associació Polseres Candela, han organitzat una xocolatada solidària per recollir fons per finançar la investigació. Es farà al Far de Calella, punt d’arribada d’una marxa que sortirà del Monument a la Sardana a les cinc de la tarda. Serà la primera de les activitats del Taca’t pel càncer infantil que es faran a Calella en les pròximes setmanes.

Les famílies Junquera-Tejeda i Bosch-Cuadrado tornen a cridar a la solidaritat dels calellencs en la causa que abandera Polseres Candela i altres dotze entitats vinculades a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

En aquesta ocasió se sumen a la iniciativa del Taca’t pel càncer infantil que té per objectiu organitzar xocolatades per recaptar fons i finançar els projectes que s’estan treballant al laboratori del centre hospitalari de referència al país.

Se’n farà una aquest dissabte 15 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional del càncer infantil. Els gots de xocolata desfeta es repartiran a canvi d’un donatiu de 2 euros. El punt de trobada és al Monument a la Sardana (17h), des d’on s’iniciarà una marxa que acabarà al Far. Ho ha explicat Nieves Tejeda, aquest matí al programa La Ciutat.

Si algú no pot o troba que se’ls farà pesada la caminada, o té mobilitar reduïda; també hi pot anar amb cotxe. Allà es farà la lectura d’un manifest i farem la xocolatada per recordar els nens i nenes i els adolescents que lluiten cada dia.

Durant la caminada els acompanyaran alguns capgrossos de la Colla de Gegants i de la xocolatada se n’encarregarà l’Agrupament Escolta Montnegre, a qui Tejeda ha agraït la seva col·laboració. Quan es faci fosc, el Far de Calella s’il·luminarà dissabte de daurat, que és el color que simbolitza la lluita contra el càncer infantil.

Gràcies a la iniciativa del taca’t, l’any passat es van recaptar 400.000 euros que s’han aprofitat per avançar en la investigació de la leucèmia infantil i l’osteosarcoma, entre d’altres.

Tenim un laboratori al costat de l’Hospital Sant Joan de Déu i el que s’hi treballa de seguida s’implementa a la planta d’oncologia. Els diners es van destinar desenvolupar teràpies de precisió i a una nova unitat d’oncologia integrativa que busca establir teràpies complementàries per comprovar científicament si són efectives, com ara l’acupuntura o la nutrició. Que no curen però ajuden a portar millor el tractament.

A la xocolatada solidària del Dia Internacional del càncer infantil li seguiran les que han organitzat les AMPES de l’Escola el Far, que se suma per primera vegada al projecte, i de les Escoles Freta. Es faran els dies 21 de febrer i 11 de març, respectivament.

Un projecte que va néixer el 2013 i enguany té el repte de celebrar 1.200 xocolatades

Nieves Tejeda, de Polseres Candela, ha explicat que el Taca’t pel càncer infantil implica les 13 associacions de famílies amb nens i nenes diagnosticats que reben tractament a l’Hospital Sant Joan de Déu. Una iniciativa que va néixer com un repte personal de la mare d’un petit valent i que s’ha fet gran fins al punt de marcar-se la fita de les 1.200 xocolatades solidàries.

Va néixer el 2013 de la mà de l’Estela, una mare que acabava de perdre el seu fill. Va decidir fer una xocolatada a la seva escola, i així ho va fer cada any fins que el 2017 va tirar de contactes i va organitzar-ne 20. Va ser tot un èxit. A partir d’aquí, les associacions de l’hospital vam unir esforços per aprofitar la xarxa i fer una crida a tota la societat perquè col·labori amb nosaltres.

Per aquest 2020 ja hi ha 1.006 xocolatades confirmades, superant i de molt les 864 que es van celebrar al llarg de tot el 2019.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat