Ponsdomènech (ANC Calella): “Estem segurs que hi haurà acord abans del 20-D”

Xavier Ponsdomènech, arxiu

L’ANC ha convocat una concentració per aquest diumenge al Parc de la Ciutadella de Barcelona amb un doble objectiu: donar suport al Parlament de Catalunya després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la declaració de ruptura, i d’altra banda, per cridar a la unitat dels 72 diputats independentistes per desbloquejar la investidura. Des de Calella, la territorial local de l’ANC recalca que la mobilització de diumenge serà transversal i s’apel·la a la serenor dels ciutadans que viuen amb angoixa i neguit les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. El portaveu de l’entitat independentista, Xavier Ponsdomènech, s’ha mostrat totalment convençut que hi haurà acord, i que serà abans del 20 de desembre.

Paciència i confiança en els partits que dilluns van aprovar la declaració d’inici del procés d’independència de Catalunya. És el que demana el portaveu de l’ANC-Calella per la Independència, Xavier Ponsdomènech, qui s’ha mostrat absolutament convençut que Junts pel Sí i la CUP arribaran a un acord per investir president, formar govern i encarar el final d’un camí que s’ha caracteritzat per sumar suports.

“Estem segurs que hi haurà acord de govern entre Junts pel Sí i la CUP abans de les eleccions espanyoles. Amb el govern assolit, caldrà que els nostres polítics siguin ferms i avancin pas a pas cap a la independència, sense fer cap pas enrere”, ha dit Ponsdomènech en declaracions a Ràdio Calella TV.

L’ANC-Calella per la Independència estén la crida a la mobilització ciutadana per aquest diumenge, convocada novament per fer visible el suport ciutadà al Parlament de Catalunya. La mobilització tindrà lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona també en resposta a la decisió del Tribunal Constitucional d’acceptar a tràmit el recurs del Govern espanyol i suspendre la declaració rupturista aprovada el passat 9 de novembre, amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. “Serà una manifestació transversal i, per això, el cartell que s’està repartint des de l’ANC l’encapçala el lema ‘Governem-nos Junts’, prenent els eslògans de campanya de Junts pel Sí i la CUP. Creiem que serà una manera de dir al món que ens observa que la societat civil segueix recolzant els partits polítics”, ha afirmat el portaveu de l’ANC-Calella per la Independència.

Secretaris judicials, seguint les indicacions de l’alt tribunal espanyol, van entregar ahir les 21 notificacions personals relatives a la suspensió de la declaració de ruptura. Els destinataris són els càrrecs a qui el Tribunal Constitucional adverteix del seu deure d’impedir qualsevol iniciativa que suposi ignorar la suspensió acordada, sota risc de conseqüències penals. Entre ells, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa del Parlament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *