Ponsdomènech: “Calella és un diamant que està per polir”

Foto: Ajuntament de Calella

Xavier Ponsdomènech ha posat en valor els atractius turístics de Calella però afirma que cal “endreçar” la ciutat perquè pugui competir a màxims. Ho ha dit al programa LA CIUTAT, que avui ha continuat amb la roda d’entrevistes polítiques després de la pausa de l’estiu. El líder d’ERC i cap de l’oposició ha assenyalat quines són les assignatures pendents i urgents de resoldre que té Calella, al seu entendre, i que explicaríen el balanç diferenciat de la temporada que fan els empresaris locals dels que hi ha en poblacions turístiques veïnes.

Xavier Ponsdomènech s’ha referit a l’oferta turística de Santa Susanna, en contraposició amb la de Calella, després que l’empresariat local hagi advertit que la temporada no ha anat tant bé com s’esperava. Segons el líder d’ERC, només cal un esforç per treure llustre als atractius que tenim.

Què passa? La gent es queda amb els hotels nous, però el passeig de Calella té res a envejar al de Santa Susanna? O el centre comercial amb les botigues que hi ha allà? O la proximitat amb Barcelona i Girona? Creiem que Calella és un diamant que està per polir.

I considera que això passa, entre d’altres, per millorar en neteja i la recollida de la brossa. Culpa el govern dels últims 12 anys de no haver fet els deures.

Quan els estrangers venen aquí i es troben els contenidors i les papereres plens a mitja tarda, quina imatge estem donant? Si el bàsic, que és la neteja, no està correcte.

El líder d’ERC fa un vot de confiança amb els membres del govern actual, de qui entreveu bona voluntat de col·laboració mútua, tot i retreure que no l’exhibissin en la modificació de les ordenances fiscals, a les quals hi van votar en contra.

Ponsdomènech continua reclamant més transparència i assegura que aquest era el propòsit de l’auditoria externa que van plantejar en l’últim ple municipal.

De seguida, el govern va dir que no es podia fer perquè tenien un informe d’il·legalitat. També el tenien de la VLT i bé que hi estem tots implicats en tirar-la endavant. Per tant, és voluntat política.

El cap de l’oposició demana al govern que millori la seva política comunicativa amb la resta de partits i ha dit, per exemple, que espera rebre la convocatòria de la reunió prèvia a la Junta Local de Seguretat amb la que es va comprometre el tinent d’alcaldia Laroussi.

D’ell ha dit que és la persona que va estar informada, des de l’estiu, de l’arribada d’un grup “nombrós” – ha precisat – de persones migrades a Calella.

A Calella estaven informats que vindrien 300 persones, potser la quantitat exacta no (…) No sé si menteix o no, el que sé és la informació que m’arriba d’altres bandes. Em diuen que s’han reunit amb el regidor Laroussi des de l’agost per preparar que en algun moment o altre arribarien. No sé dir-li si va ser el mateix dia o 24 hores abans. Però l’Ajuntament era conscient que això passaria un dia o altre.

En l’entrevista d’aquest matí a LA CIUTAT, Xavier Ponsdomènech ha mantingut que s’hauria d’establir la gratuïtat d’accés a la Fira de Calella i l’Alt Maresme. I sobre el monogràfic d’enguany, ha dit: “Eren estands informatius, no una fira de fires”.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Xavier Ponsdomènech:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *