Un calellenc en cerca i captura internacional per una estafa immobiliària

Carlos Garcia Roldan seria el cervell de la trama que hauria comès l’estafa immobiliària més gran en la història de les Illes Balears: s’estima que podria superar els 5 milions d’euros. La Guàrdia Civil n’ha decretat l’ordre de cerca i captura. Alguns mitjans apunten que hauria fugit a l’Amèrica del Sud. En el marc de la denominada “Operació Lloriguera”, la Guàrdia Civil ha detingut sis persones, entre les quals el propietari de l’empresa Mallorca Investment, a qui s’investiga pels presumptes delictes d’estafa, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Es calcula que el número d’afectats supera les 200 persones, entre ells, un veí de Calella.

L’estafa consistia en la venda d’habitatges sobre plànol als municipis de Palma, Pòrtol, Llucmajor i Santa Ponça. En total, afectaria més d’una vintena de promocions immobiliàries. Es demanava als compradors que avancessin el 10% de l’entrada, en alguns casos fins a 200.000 euros. Alarmats perquè no es complien els terminis de construcció, els afectats van denunciar els fets, el que va posar sobre la pista a la Guàrdia Civil.

El cos policial va detenir ahir a sis persones i una altra està sent investigada pels presumptes delictes d’estafa, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, després de registrar una immobiliària i la seu de la promotora Lujo Casa Baleares, de la que Carlos Garcia Roldan és administrador únic. Els estafadors s’haurien embutxacat més de 5 milions d’euros. El nombre de víctimes podria superar les 200 persones, entre els quals es troba un calellenc que resideix a Mallorca.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *