Ponsdomènech demana que es comparteixi la informació sobre seguretat amb l’oposició

Esquerra Republicana s’alinea amb les declaracions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ahir es mostrava predisposat a parlar amb tots els partits polítics i fins i tot amb les entitats aprofitant la seva pròxima visita a Calella amb motiu de la Junta de Seguretat Local que s’ha convocat pel 31 de gener. En una entrevista a La Ciutat, el regidor i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech, s’ha adreçat a l’alcalde Buch per demanar-li que es repensi la seva negativa a permetre’ls l’entrada a la reunió on els cossos de seguretat posaran en comú la seva informació sobre les actuacions que han dut a terme. Com en l’última ocasió – en plena crisi per la situació provocada pel grup de multireincidents – hi accediran a la part final per si volen fer alguna pregunta.

Ponsdomènech ha estat crític amb la gestió de l’alcalde sobre la crisi de seguretat. Ha dit que ha utilitzat un discurs “populista”, barrejant delinqüència i immigració, per tapar les mancances que hi ha a nivell municipal i que – segons considera – es podrien resoldre amb un pla local que ajudi a concretar mesures de caire preventiu.

Faig una crida perquè l’alcalde es repensi la convocatòria de la Junta de Seguretat i l’obri a tota l’oposició, fins i tot a la ciutadania, tal com demanava ahir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (…) Com ha portat el tema, per a nosaltres ho ha fet amb un to populista, barrejant delinqüència i immigració, quan aquí hi ha moltes mancances en matèria de seguretat i per això demanem un Pla que doni indicacions sobre actuacions preventives.

Segons Ponsdomènech, les declaracions de l’alcalde demanant l’expulsió dels delinqüents multireicidents en situació irregular contribueixen a estigmatitzar el col·lectiu i alimenten el discurs dels partits d’extrema dreta. A més, adverteix que malmeten la imatge de la ciutat.

D’altra banda, el líder d’Esquerra de Calella s’ha mostrat confiat que el Govern català inclourà una partida per a l’ampliació de l’hospital Sant Jaume en el pressupost del 2024. Exposa que el projecte s’ha endarrerit per problemes administratius en el tràmit per l’intercanvi de terrenys entre la Corporació i l’Ajuntament perquè es construeixi l’aparcament de Can Saleta. Per cert, afirma que el projecte és viable econòmicament i que Gestvia obtindrà el crèdit per tirar-lo endavant.

Ara que venen els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2024 veurem la partida escrita per al nou hospital, segur (…) Crec que sí, vaja se’ns va dir que quan es comencés a fer l’aparcament es posarien els primers diners per començar el projecte, tal com consta en el conveni.

Quant al pressupost municipal, Esquerra Republicana dona un vot de confiança al govern de Junts i el PSC pel seu compromís de tirar endavant iniciatives que els republicans consideren de “vital importància”. Com ara l’encàrrec de l’avantprojecte per obrir un nou accés a la façana marítima a la zona dels Eucaliptus.

Diem que es faci un estudi per a un nou pas a l’entorn dels Eucaliptus i Escoles Freta, no millorar els existents. A nosaltres que ens agrada veure la ciutat amb perspectiva de futur, hem de tenir en compte que tard o d’hora es tancaran els dos passos a nivell que hi ha ara.

Com han fet d’altres partits de l’oposició, Ponsdomènech qüestiona una de les principals inversions del pressupost del 2024:

Segur que serà un èxit, però no és la prioritat d’Esquerra Republicana gastar-se 400.000 euros en uns jocs quan hi ha un Pla director del Parc Dalmau per fer-ne la rehabilitació i millora valorat en 500.000 euros.

En vistes als dubtes sobre si la nova empresa concessionària del bar La Gàbia tindrà la reforma enllestida dins els terminis establerts – a mitjans de febrer –, Esquerra Republicana proposa que tots els grups municipals haurien de participar en l’elaboració dels plecs de clàusules. En els últims dies s’ha vist moviment a l’interior de l’establiment, que porta més d’un any tancat al públic.

Exterior de l’establiment de restauració conegut com el Bar Rodó del Passeig Manuel Puigvert, que porta un any tancat al públic.

A continuació, podeu recuperar íntegrament l’entrevista al cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech (ERC):

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *