Ponsdomènech diu que el Govern “barreja naps amb cols” al vincular declaracions de Barri a Entesa per Calella

Xavier Ponsdomènech, arxiu
Xavier Ponsdomènech, arxiu

L’ANC Calella per la Independència, en concret el seu portaveu, Xavier Ponsdomènech, s’ha mostrat sorprès per les paraules de Jordi Sitjà on relacionava les crítiques que han fet ara per les xarxes socials tant Josep Barri com el mateix Ponsdomènech amb el fet que fossin els números 1 i 2 de la llista electoral d’Entesa per Calella a les darreres eleccions municipals.

La primera reacció de Ponsdomènech ha estat de sorpresa: “Es barregen les coses quan es parla d’una publicació a nivell personal de Facebook que va fer Josep Barri, Vilapou a les xarxes, sense anomenar Entesa, ni CxI ni res de res -de fet ExC fa 2 anys, des de les darreres eleccions, que no ha dit res més a part d’agrauir els vots- i em sorprèn ara que tirin pilotes fora d’aquesta manera“.

Ponsdomènech ha explicat que ha parlat personalment amb l’alcaldessa de Calella per saber si ella estava al cas de les declaracions que ha fet Sitjà. Al veure que han estat fetes en resposta a l’escrit de Josep Barri a les xarxes socials, Ponsdomènech diu que ha acabat d’entendre la situació creada. “He acabat d’entendre el mal rollo aquest que s’ha creat. No entenc com poden barrejar naps i cols. Jo vinc a parlar per deixar en evidència que una cosa no té res a veure amb l’altra, i a tots els companys ens sembla una falta de respecte a la territorial de l’ANC a Calella -que no és ni Josep Barri ni Xavier Ponsdomènech-. No entenc aquest joc d’aprofitar la ràdio per fer esmena d’una cosa que s’ha dit privadament a les xarxes socials. Qui ens escolti i no tingui Facebook no pot saber de què parlem. Totes aquestes coses em sembla molt greu, i insistiré en que no estem dividits“, assegura Ponsdomènech.

Ponsdomènech ha dit que l’ANC a Calella són unes 15 persones que tot ho decideixen entre tots, deixant a part qualsevol tipus de vinculació política dels seus membres, i encara més la d’Entesa per Calella, que fa dos anys que està inactiva.

L’ANC Calella per la Independència encara no ha definit el seu posicionament com a entitat referent a la col·locació de la bandera espanyola. Ho definiran el dijous en una nova reunió, on redactaran un nou comunicat.

El que si que ha avançat Ponsdomènech és una sensació general de malestar per la decisió del govern de penjar la bandera espanyola. I no consideren que el motiu que argumenta el govern sigui prou sòlid. “No ens agrada i sempre es parla del mateix, que la nostra alcaldessa està perseguida, que se la pot inhabilitar… home… creiem que parlar d’inhabilitació per no penjar una bandera és infinitament impossible que s’arribi a aquest punt. No creiem que vingui aquí l’Estat espanyol i tregui l’alcaldessa de Calella perquè no penja la bandera espanyola, quan tenim representació majoritària de regidors independentistes i que no tenim cap estelada posava a la façana! Que parlem de la senyera, que representa a tota la ciutadania de calellencs i catalans“.

Tot i això, Ponsdomènech creu que no s’ha d’aprofitar l’actual situació amb les banderes per treure’n rendiment polític, ja que la bandera catalana fa molts anys que no estava penjada i cap partit de l’oposició n’havia dit res.

Ponsdomènech ha dit que de moment no tenen cap resposta oficial sobre la seva petició de deixar la bandera catalana a l’Ajuntament i de penjar una estelada al pal del mig de la plaça. Afirma que tampoc els havien comunicat que el Govern penjaria les tres banderes al balcó lateral, ni què els va semblar que l’ANC pengés la bandera i el domàs a favor del Si.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Xavier Ponsdomènech, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *