Ponsdomènech (Esquerra) al Govern: “Si no s’entenen, algú que plegui”

Foto d'arxiu
Foto d'arxiu

Esquerra critica la utilització que Junts per Calella-PDeCAT ha fet del pressupost per evidenciar la tensió dins el Govern Municipal. En una entrevista a La Ciutat, el cap de l’oposició i alcaldable de la formació republicana, Xavier Ponsdomènech, ha reprovat que es condicionés el vot dels regidors del grup municipal a què l’alcalde es comprometés públicament, durant el ple, amb el projecte de renovació de les bateries de contenidors. Ho ha qualificat d’”escenificació exagerada” i ha apuntat el paper que també hi va jugar el regidor de Cs, Guillermo Gomis. Ponsdomènech emplaça als responsables del Govern a prendre decisions si les relacions entre ells continua anant per aquesta deriva que – diu – és preocupant.

El cap de l’oposició ha valorat l’episodi que es va viure en l’última sessió plenària quan el portaveu de Junts per Calella-PDeCAT – el soci majoritari del Govern municipal de coalició amb el PSC – va condicionar els vots a favor del projecte de pressupost a què l’alcalde es comprometés a incrementar la dotació econòmica per a la renovació de les bateries de contenidors. Xavier Ponsdomènech diu que s’ha entrat en una deriva política i de gestió que li preocupa.

Que amb els pressupostos de la gent, amb els diners de la gent, facin escenificacions polítiques perquè no s’estenen dins del Govern és molt greu. Si no s’entenen algú que plegui, Josep Torres va ser coherent i va plegar. Amb els pressupostos volen fer aquestes escenificacions? Faci una roda de premsa però no a través de les partides dels pressupostos.

A tot això, Esquerra reprova que s’hagin mogut partides del pressupost del 2023 i se n’hagin compromès del futur romanent per a la renovació de les bateries de contenidors. Segons Ponsdomènech, la partida global per aquest projecte – amb les despeses fetes i les previstes – podria ascendir als 700.000 euros.

El cap de l’oposició defensa que el mal estat en què es troben és conseqüència de la falta de manteniment que n’ha fet la concessionària Urbaser, tot i constar en el contracte. A més de demanar que s’assumeixin responsabilitats, també que se’n faci una revisió pels anys que queden.

En el plec de condicions diu que el manteniment dels contenidors s’hauria d’haver fer per la concessionària. Si s’ha de fer el canvi – implicant una partida total de 700.000 o 800.00 euros – vol dir que no s’ha fet la feina ben feta per part de vostès [responsables municipals] ni de l’empresa. Però si ara posem contenidors nous, el contracte s’haurà de revisar perquè ja no haurà de fer el manteniment.

Xavier Ponsdomènech ha explicat que ha sol·licitat, sense èxit, conèixer el resultat de l’informe tècnic sobre l’auditoria a Urbaser, que determina incompliments per part de la concessionària del servei de neteja de la via pública i recollida de la brossa. Es va encarregar el juliol del 2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *