Junts per Catalunya planteja crear una regidoria exclusiva d’associacions

Foto: Junts per Catalunya
Foto: Junts per Catalunya

El programa de ciutat que treballa Junts per Catalunya per a les municipals del 28 de maig recull la creació de la primera Regidoria d’Associacionisme que tindria l’Ajuntament de Calella. L’objectiu: facilitar la feina que fan el centenar d’entitats i associacions locals i reforçar-ne la promoció. El partit preveu obrir una roda de contactes perquè participin en el disseny d’aquesta nova àrea governamental i la presa de decisions sobre els serveis que hauria d’oferir.

El portaveu de Junts per Catalunya de Calella, Josep Grima, ha detallat que la Regidoria d’Associacionisme que proposen activaria la posada en funcionament d’una plataforma online de gestió de les sol·licituds d’espais i de materials que fan les entitats, des d’on es podria consultar l’agenda d’activitats, que s’aniria actualitzant al moment.

Imaginem que hi ha qualsevol activitat que agenda d’Ajuntament i, a la vegada, una entitat demanda espai per aquell mateix dia que ja està ocupada. A través d’aquest portal, podrà veure el calendari amb temps i planificar-se d’una manera més efectiva.

Segons Grima, aquest és un dels principals entrebancs amb el que es topen les entitats locals a l’hora de tirar endavant les seves activitats i plantegen la plataforma com una eina que milloraria la coordinació i la comunicació amb l’ajuntament.

També proposen la creació d’un servei d’assessoria jurídica específica per treure’ls-hi càrrega burocràtica.

Constantment ens canvien les normatives i tenim un major grau d’exigència perquè l’administració està farcida de burocràcia, i proposem donar assessorament jurídic a les entitats perquè puguin treballar de manera més lliure.

En el marc de la proposta de Regidoria d’Associacionisme, Junts per Catalunya també planteja reforçar l’equip humà que dona suport i treballa de la mà amb el teixiti associatiu local, en àmbits com la cultura, els esports o el cooperativisme, i que lideraria la persona que en tingui la responsabilitat política.

El partit recalca que vol reconèixer el dinamisme del teixit associatiu local i l’esforç que fan les persones que hi ha al darrera. Amb elles, obrirà una roda de contactes perquè participin en el disseny de l’àrea governamental, la primera que hi hauria a l’Ajuntament de Calella dedicada exclusivament a les entitats i associacions locals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *