Ponsdomènech (Esquerra): “Hem de tornar a tenir una ciutat arreglada per atraure inversors”

Esquerra reclama diàleg per abordar els principals projectes de ciutat que afronta Calella. Lamenta que el Govern Municipal “no compti amb tothom”, però davant d’això ofereix novament “mà estesa” per millorar la ciutat i la vida dels veïns i veïnes. Ho ha dit aquest matí el cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, concretant quines actuacions planteja per assolir aquest objectiu que, segons afirma, ressituarà Calella com el principal pol d’atracció d’inversors de la costa maresmenca. Una d’elles, la reconfiguració de la façana marítima.

Xavier Ponsdomènech ha insistit en la necessitat d’obrir Calella al mar i fer més amable i sostenible la façana marítima. En general, Esquerra reclama fer una aposta real per l’endreça de l’espai públic com a revulsiu turístic.

No podem anar a l’empresari perquè inverteixi si després el turista sortirà de l’hotel i s’entrebancarà amb l’esglaó de la vorera, o amb la neteja i la façana marítima. Hem de començar a fer pedagogia per treure els vehicles de la façana marítima, som dels pocs municipis que els mantenim. Anem a arreglar-ho, siguem valents. Si tenim una ciutat arreglada i bonica per als ciutadans, vindran turistes.

Esquerra diu que “Calella bruteja” i s’emplaça a la reunió que mantindrà dilluns amb el Govern Municipal i representants d’Urbaser després de conèixer els resultats d’una auditoria de gestió interna “preocupant”.

Calella bruteja (…) Dilluns vinent tenim reunió amb l’alcaldessa i els tècnics per depurar responsabilitats. Qui no ha fet bé la feina? Ja sabem que Urbaser no l’ha fet bé perquè hi ha 38 no conformitats que són de pes (…) També volem saber quin termini té per aportar les evidencies i millorar-les.

En l’àmbit de la recollida de la brossa i la neteja viària, Esquerra apel·la a la responsabilitat de tots i cadascun dels ciutadans per contribuir a mantenir la ciutat neta.

Ponsdomènech ha avançat que en el pròxim Ple Municipal, que s’ha de convocar per dimecres 20 d’octubre, presentaran una iniciativa per suprimir els dos passos a nivell per creuar les vies del tren i per garantir l’accessibilitat de tots els passos soterranis.

En un altre ordre de qüestions, el cap de l’oposició s’ha referit a l’anunci d’una segona votació en el cas que el sí s’imposi a la consulta sobre la platja de gossos que se celebrarà entre el gener i el febrer del 2022. Es mostra convençut que els calellencs i calellenques faran que la iniciativa popular prosperi i ha explicat com interpreta la votació que promourà el Govern de Candini per decidir, en tot cas, on s’ubicarà.

No contemplo que no surti el sí a la consulta (…) Com que el Govern mai hi ha apostat però s’ha vist forçat a tirar-la endavant, preveient que surti que sí, s’ho preparen i obren aquesta segona votació per no ser el responsable de decidir la ubicació.

Ponsdomènech ha dit que “segurament algú es queixarà” de l’obertura de la platja de gossos però que, al final, “tothom se’n sentirà orgullós”.

I ha refermat el posicionament que Esquerra feia públic aquest estiu en relació a les obres de l’Aldi i el projecte de conservació i museïtzació del jaciment del Roser. Ponsdomènech ha reiterat que “no és el seu projecte” però que han estat vigilants amb la tramitació i la conclusió és que “s’ha fet d’acord amb la llei”. En aquest sentit, es mostra tranquil també amb la supervisió que s’està fent a nivell tècnic.

Hi ha els tècnics al darrera, que són els professionals. I no només els de l’Ajuntament, que es podria dir que estan a mans del Govern; i els de la Generalitat? Jo hi confio. Abans el Departament estava en mans de Junts, ara d’Esquerra; però són tècnics.

El cap de l’oposició lamenta que no hi hagi cap mena de diàleg entre el Govern i la plataforma que lidera el moviment veïnal en contra del projecte d’Aldi i de la conservació a cobert de les ruïnes romanes. “És una actitud recíproca entre els dos, i potser interessada”, ha apuntat Ponsdomènech.

El líder d’Esquerra a Calella ha afirmat que mai va existir la “taula de confiança” amb comuns i cupaires i que ells estan “oberts a parlar amb tothom”. També s’ha referit a les declaracions de l’alcaldessa Candini, la setmana passada a Ràdio Calella TV, en què no va tancar la porta a presentar-se a les municipals del 2023 com a cap de llista del PDeCAT: “Respecto la seva decisió personal. Si ho fa amb el mateix projecte? Pensem que està caducat”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *