PP i Ciutadans denuncien l’ús de símbols partidistes a la façana de diversos ajuntaments

L’Ajuntament de Calella ha tret la pancarta de “Llibertat presos polítics”i el llaç groc de la façana després que la Junta Electoral de zona li ordenés la seva retirada. La causa és una denúncia que han posat davant la Junta dos representants del Partit Popular i una de Ciutadans.

Juanjo Almansa, un dels representants del PP que han reclamat la retirada d’aquests elements, ha explicat que el motiu de la denúncia és que no es poden veure símbols partidistes en les institucions públiques durant la campanya electoral.

“En època electoral, les institucions públiques han de respectar el principi de neutralitat, per tant, han de ser neutres i no han de donar suport a cap partit polític. Nosaltres crèiem que aquestes pancartes i aquests llaços donen clarament suport a un partit polític i la Junta Electoral ens ha donat la raó i per això les fan treure”

Almansa ha afirmat que no s’oposaran a que, en altres espais de la ciutat, es puguin continuar mantenint les pancartes i els llaços grocs. Únicament s’han de retirar dels edificis públics.

“La demanda és a edificis públics i a espais públics. En tot cas, si hi ha alguna pancarta o algun llaç a alguna zona d’algun partit polític i vol posar alguna cosa a favor d’ells no hi ha cap problema. El principal problema és que sigui en espais públics, en centres de votació i a llocs institucionals com és l’Ajuntament”

La denúncia ha estat presentada per Juanjo Almansa i Montserrat Silva, representants del Partit Popular davant la Junta Electoral de Zona d’Arenys de Mar, i Júlia Álvarez-Castellanos, representant de Ciutadans.

L’Ajuntament de Calella ja ha tret la pancarta i el llaç groc que lluïa a la façana.

Podeu consultar el document de la denúncia a la Junta Electoral aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *