Preocupació pel risc d’incendis als boscos de l’Alt Maresme

No es pot fer foc al bosc sense prèvia autorització del Departament d’Agricultura des d’aquest dimecres 15 de març i fins el 15 d’octubre. El període de prohibició arriba aquesta temporada amb una preocupació afegida pels efectes de les plagues als boscos del Maresme, la qual cosa que dispara el risc d’incendi i posa encara més en alerta a les Agrupacions de Defensa Forestal.

“Serà un estiu complicat. La preocupació és gran perquè ens trobem que han mort molts pins, encara que s’estan fent neteges selectives en algunes zones”, ha admès Dídac Rey, de l’ADF Alt Maresme..

La prohibició de fer foc al bosc afecta a una superfície de 24.000 hectàrees al Maresme, on hi ha una població de 23 milions d’arbres, a raó de 54 exemplars per habitant.

Tot i que la previsió meteorològica apunta que tindrem una primavera i un estiu més humits de l’habitual, també marquen dies de temperatures molt elevades i activitat tempestuosa. Dos factors que demanen extremar la precaució a l’hora de fer ús del bosc. “Hi ha gent inconscient i sovint els focs no són provocats però sí que hi ha imprudències greus. El dia que no tinguem boscos ja veurem què passarà amb nosaltres, i si tenim en compte que a banda del tomicus hi ha un altre insecte que estan entrant a les alzines sureres. Tot plegat és ara una gran incògnita”, ha manifestat el voluntari forestal.

El període de prohibició que ha entrat en vigor aquest dimecres 15 de març inclou també les activitats d’esbarjo, com per exemple encendre graelles i fer costellades, o l’abocament d’escombraries i restes vegetals que puguin actuar de propagadors del foc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *