Prepara’t per veure la “lluna de sang”

Els afeccionats a l’astronomia tenen una cita marcada en el calendari per la matinada de diumenge a dilluns. Es produirà un eclipsi total de Lluna, un fenomen que resulta impressionant pel color vermell que adopta la superfície del satèl·lit terrestre. Per això, també se l’anomena “lluna de sang”. Es podrà observar fàcilment a ull nu si el cel es manté serè, tal com indiquen la majoria dels models meteorològics.

L’eclipsi total de Lluna es produeix quan s’alinea en un mateix pla amb el Sol i la Terra, de manera que passa per l’ombra del nostre planeta. El color vermellós que caracteritza aquest fenomen és conseqüència de la dispersió de la llum refrectada per l’atmosfera de la Terra.

fases eclipsi total lluna

Seqüència de l’eclipsi total de Lluna

De mitjana, cada any es produeixen dues alineacions del Sol, la Terra i la Llunya, però no és tan usual que sigui complet. Això passarà la matinada de diumenge a dilluns. Els experts apunten que l’eclipsi total de Lluna es produirà entre les 3:32h i les 8:51h, abans que es faci de dia. El punt màxim s’assolirà entre les 5:29h i les 6:54.

L’avantatge de l’eclipsi de Lluna, si el comparem amb l’eclipsi solar, és que es pot observar directament de forma segura, sigui a ull nu o amb telescopi. Caldrà mirar en direcció sud-oest, cap a mar i Barcelona a l’horitzó.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *