Presentació del llibre ”Amnistia, propostes per a un debat necessari”

CARTELL PRESENTACIÓ LLIBRE AMNISTIA

El llibre ”Amnistia, propostes per a un debat necessari”, que han escrit conjuntament la diputada al Congrés per la CUP Mireia Vehí, el sociòleg Ignasi Bernat, i els advocats Olivier Peter i Benet Salellas, es presentarà aquest proper diumenge 11 de juliol al Passeig de Manuel Puigvert. L’acte, que estarà conduit per la regidora portaveu de la CUP Calella Núria Freixas, comptarà amb la presència de la mateixa Mireia Vehí, de Juli Cuéllar, imputat en el marc de les protestes per la sentència del procés del 2019 i ex-regidor de la CUP Mataró, i d’Adrià Catasús, imputat que s’enfronta a 8 anys de presó en el marc de la festa Holly contra Jusapol

Un treball col·lectiu que proposa un recorregut històric, jurídic i polític d’una proposta més vigent que mai. Així ho explica la regidora portaveu de la CUP Calella, Núria Freixas.

Com diu el titular fa un repàs dels orígens de l’amnistia a nivell polític, a nivell de drets i de l’evolució que pugui haver-hi i amb la implicació que tindríem nosaltres en el procés polític i social que estem vivint. Es contempla l’amnistia com l’única possibilitat de sortida del fet de ser de Catalunya, de la possibilitat d’amnistia i autodeterminació. Seria el punt inicial per poder solucionar el conflicte que estem vivint. De fet el que estem vivint ara amb els indults i amb qualsevol reducció de condemna que hi pugui haver, no ens permet avançar com a país. L’amnistia seria l’única via possible per poder-ho dur a terme.

Un llibre de gran contingut reflexiu que apunta a l’amnistia com un primer pas per cosir les relacions entre un poble que vol ser i el Regne d’Espanya.

Té un gran contingut reflexiu que crec és molt interessant en aquests moments; de fet els presos polítics han sortir fa res de la presó, i tot i que l’objectiu inicial era l’amnistia, s’han acollit a l’indult per aquesta necessitat vital de poder viure. L’objectiu màxim era l’amnistia i ells el segueixen tenint. No contemplem un altre opció possible que l’amnistia i l’autodeterminació per poder tirar endavant tot el procés polític i social que havíem viscut amb molta intensitat.

La presentació, que es farà a les 12h del migdia i comptarà amb el suport de la llibreria El Faristol de Calella, acabarà amb una vermutada popular.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat